Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Υποδεχόμαστε αγωνιστικά τον πρωθυπουργό κατά την επίσκεψη του στην περιοχή

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕ

Ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης της Ν.Δ. για μια ακόμα φορά επισκέπτεται την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας που στενάζει από την πολιτική της. Έρχεται προεκλογικά να πείσει ότι η πολιτική που εφαρμόζει είναι προς όφελος των εργαζόμενων και του λαού.

Ότι είναι υπέρ του λαού η απολιγνιτοποίηση και η «πράσινη» μετάβαση που έχει οδηγήσει το λαό πιο βαθιά στην ενεργειακή φτώχια, στην εντατικοποίηση της εργασίας και το σμπαράλιασμα των εργασιακών σχέσεων στον κλάδο (εργολαβικοί, 8μηνίτες, μπλοκά-κια), στην καταστροφή του περιβάλλοντος από την μετατροπή δασών και βουνών σε βιο-μηχανικές ζώνες κ.α.

Έρχεται να μας πείσει ότι είναι προς όφελος μας η τραγική κατάσταση στα νοσοκο-μεία και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής και ότι το πρόσφατο νομοσχέδιο που εμπορευμα-τοποιεί παραπέρα το δημόσιο σύστημα υγείας στη λογική «όποιος δεν έχει πεθαίνει».

Ότι είναι υπέρ μας και λύση στην ακρίβεια η πολιτική των voucher και pass, των «καλα-θιών της νοικοκυράς» που τα πληρώνουμε οι ίδιοι από άλλη τσέπη. Ότι είναι υπέρ μας το ότι δεν έχουν εστίες και σίτιση οι φοιτητές του Πανεπιστημίου.

Ότι γίνονται έργα, όπως με τα εγκαίνια του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας 5, που θέλει να κρύ-ψει ότι με τις επιδοτήσεις που μοίρασε στους επιχειρηματικούς ομίλους της ηλεκτρικής ε-νέργειας μέσα σε λίγους μήνες θα μπορούσαν να χτιστούν άλλοι 2-3 ακόμα τέτοιοι σύγ-χρονοι σταθμοί που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν φθηνή ενέργεια με προστασία του περιβάλλοντος.

Έχει μαζί του όμως «δώρα». Επενδύσεις δισεκατομμυρίων. Χρήματα κλεμμένα από τις τσέπες των λαών από τα διάφορα ταμεία, που θα τα μοιράσει σε επιχειρηματικούς ομίλους. Μαζί με το χρήμα έχει «δώρα» και το φθηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό, τις φοροαπαλλα-γές, τις φοροελαφρύνσεις, την μετατροπή όλης της περιοχής σε ένα επενδυτικό El Dorado. Έχει «δώρο» ένα Πανεπιστημιακό ίδρυμα στα πόδια των επιχειρηματικών ομίλων να εργά-ζεται για τα κέρδη τους.

Για τους εργαζόμενους και το λαό φτώχεια και εξαθλίωση, για τους επιχειρηματικούς ομί-λους αμύθητα κέρδη. Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε!!!.

Υποδεχόμαστε αγωνιστικά τον πρωθυπουργό στον «τόπο του εγκλήματος»

Διεκδικούμε :

Να μην κλείσουν ορυχεία και ΑΗΣ. Να αναβαθμιστούν περιβαλλοντικά. Προσλήψεις μόνι-μου προσωπικού. Να δοθεί τέλος στο δουλεμπόριο, στα μπλοκάκια. Υπογραφή Σ.Σ.Ε για όλους τους εργαζόμενους που να ανακουφίζει από τον πληθωρισμό.

Ρεύμα και θέρμανση φθηνά για το λαό. Καμία διακοπή ρεύματος σε εργατική –λαϊκή οικο-γένεια. Κατάργηση ΕΦΚ, ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, πετρέλαιο και ηλεκτρική ενέργεια, του χρηματιστήριου ηλεκτρικής ενέργειας, του εμπορίου ρύπων.

Μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος. Να μπει τέρμα στην μετατροπή βουνών και δασών σε βιομηχανικές ζώνες. Όχι στην καύση απορριμμάτων. 

---------------------------------------

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ

ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΩΡΑΪΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Την περίοδο που οι υγειονομικοί διαμαρτύρονται για τις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας, τις μετακινήσεις, την υποστελέχωση, τις χιλιάδες μέρες ρεπό και άδειας που μας οφείλονται, η κυβέρνηση που επιδιώκει να μετατρέψει τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις και τους ασθενείς σε πελάτες έρχεται να κάνει άλλη μια φιέστα!

Αποτελεί πρόκληση και κοροϊδία, αυτήν την περίοδο, η παρουσία κυβερνητικού κλιμακίου, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό στην περιοχή μας.

Έρχονται για να πραγματοποιήσουν τα εγκαίνια της 5ης μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας τη στιγμή που έχουν κλείσει σχεδόν όλες οι μονάδες γύρω μας, που έχουν χαθεί εκατοντάδες θέσεις εργασίας, που οι εργολάβοι κάνουν χρυσές δουλειές. Ανακοινώνουν ένα νέο φιλοεπενδυτικό πακέτο-φιλέτο για τους επιχειρηματικούς ομίλους, τη στιγμή που έχουν καθηλωμένους τους δικούς μας μισθούς, που μας έχουν κόψει εδώ και μια δεκαετία τον 13-14ο μισθό, που μας μαστίζει η ακρίβεια και η ενεργειακή φτώχεια.

Πακέτα στους επιχειρηματίες των «πράσινων» επενδύσεων, power pass και καλάθι νοικοκυράς-κοροϊδια για εμάς.

Ενδεικτικό του πόσο βαθιά μπάζουν στο παιχνίδι των «πράσινων» επιχειρηματικών ομίλων την περιοχή μας είναι οι πρόσφατες ανακοινώσεις για την εγκατάσταση μονάδας Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού-Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο.

Δεν μας κάνει εντύπωση που οι προτεραιότητες για την κυβέρνηση και την Ε.Ε. για την αξιοποίηση του περίφημου Ταμείου Πράσινης Μετάβασης δεν βάζουν στο επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες για την υγεία του λαού της περιοχής, πρώτα από όλα με το απαραίτητο προσωπικό, αλλά την κερδοφορία των εταιριών που θα κερδοσκοπήσουν με το έργο αυτό.

Άραγε η διοίκηση του νοσοκομείου παραδέχεται ότι λειτουργεί με κριτήρια Ανώνυμης Επιχείρησης που ζυγίζει πόσα κόβει από το ρεύμα και τη θέρμανση και τότε ίσως να δώσει και κάτι για προσλήψεις και ανάγκες των εργαζομένων;

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ καλεί όλους τους υγειονομικούς, όλους τους εργαζόμενους της περιοχής να πάρουν μέρος στην αγωνιστική υποδοχή του πρωθυπουργού ώστε να γίνει ξεκάθαρο ότι η πολιτική της κυβέρνησης δεν είναι ανεκτή.

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ!

ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ-ΚΛΙΝΙΚΗΣ-ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Διεκδικούμε:

Ø Πλήρη ανάπτυξη του συστήματος Υγείας – Πρόνοιας – ΕΚΑΒ. Γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ø Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κατηγοριών. Ένταξη στα ΒΑΕ

Ø Μονιμοποίηση των συμβασιούχων, επικουρικών, ΣΟΧ.

Ø Αυξήσεις μισθών – Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael