Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλ. Αν. Εορδαίας και Ν. Λ. Βεγορίτιδας στηρίζει των αγώνα των μελισσοκόμων

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας στηρίζει όλους τους συναδέλφους μελισσοκόμους που βγήκαν την Πέμπτη 23/02/2023 σε όλη τη χώρα για να διεκδικήσουν μείωση του κόστους παραγωγής λόγω αυξήσεων στις τροφές, στο πετρέλαιο και στο ρεύμα. 

Τα προβλήματα του κλάδου μας αγγίζουν όλους. Το έργο των μελισσοκόμων είναι πολύ σημαντικό και για την γεωργία. Η μέλισσα βοηθάει στη φυσική επικονίαση η οποία είναι απαραίτητη στην ανθοφορία των δέντρων μας ώστε να καρποφορήσουν.

Επιπλέον σήμερα πληρώθηκαν οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές του 2022 από χαλάζι, παγετό και βροχοπτώσεις αλλά και υπόλοιπα αποζημιώσεων από το 2021 και 2020. Το ποσό ανέρχεται στα 110 εκατομμύρια ευρώ. Θέλουμε να πούμε στην Κυβέρνηση να μην πανηγυρίζει για τα αυτονόητα. 

Τα χρήματα του ΕΛΓΑ είναι χρήματα των αγροτοκτηνοτρόφων από τις ασφαλιστικές τους εισφορές, δεν μας χαρίστηκαν. Πληρωθήκαμε 8 μήνες αργότερα στην καλύτερη περίπτωση για την ζημιά υπέστησαν οι καλλιέργειές μας. Καλό είναι λοιπόν η Κυβέρνηση να κοιτάξει το πάγιο αίτημα μας για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον ΕΛΓΑ και εξοπλισμού του με μέσα. 

Ζητάμε άμεσα την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%. Να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που έδωσε η Κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα για την αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματος σε καλλιέργειες.

 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael