Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

«Oχι στις πόλεις των 15 λεπτών», ξεσηκωμός στην Οξφόρδη! (βίντεο)

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Οξφόρδης το Σάββατο για να αντιταχθούν στο εξαιρετικά αμφιλεγόμενο σχέδιο της «πόλης των 15 λεπτών». Είναι κάτι που εντάσσεται στην ατζέντα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και έχει να κάνει με την κλιματική αλλαγή. Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο το οποίο εγκρίθηκε πέρσι από την Οξφόρδη, θα υπάρχει ένα φίλτρο κυκλοφορίας το οποίο θα περιλαμβάνει κάμερες ανάγνωσης πινακίδων κυκλοφορίας με σκοπό την επιβολή προστίμου σε πολίτες που οδηγούν τα αυτοκίνητά τους σε άλλες περιοχές της πόλης χωρίς εξαιρέσεις ή άδειες παραμονής ορισμένες ώρες της ημέρας. Δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν λόγο για ένα ουσιαστικά «κλιματικό lockdown» το οποίο θα περιορίσει για μια ακόμα φορά τις ελευθερίες των ανθρώπων, όπως είχε γίνει δηλαδή και στην περίοδο του κορωνοϊού.

«Η πρόταση γειτονιών 15 λεπτών στοχεύει να διασφαλίσει ότι κάθε κάτοικος έχει όλα τα απαραίτητα (καταστήματα, υγειονομική περίθαλψη, πάρκα) σε απόσταση 15 λεπτών με τα πόδια από το σπίτι του. Στόχος τους είναι να υποστηρίξουν και να προσθέσουν υπηρεσίες, όχι να τις περιορίσουν», υποστήριξε το Συμβούλιο της Οξφόρδης .

Στη διαμαρτυρία παρευρέθηκε ο Laurence Fox, πρωταγωνιστής της ταινίας My Son Hunter της Breitbart News , ο οποίος  είπε: «Οι άνθρωποι έχουν βαρεθεί να τους λένε πού μπορούν και πού δεν μπορούν να πάνε. Τίποτα από αυτά δεν αφορά το κλίμα ή τη ρύπανση. Έχει να κάνει με τη δύναμη και τον έλεγχο».

Ένας από τους διοργανωτές, μιλώντας σε τοπική εφημερίδα, τόνισε και τα εξής: «Είμαστε εδώ για να πούμε όχι σε πόλεις 15 λεπτών, είμαστε εδώ γιατί ανησυχούμε απίστευτα για την επίθεση στο τα δικαιώματά μας, η ελευθερία μετακίνησης και οτιδήποτε προέρχεται από την ελευθερία μετακίνησης… 


news12.gr

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael