Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Μικρή υποχώρηση για το πετρέλαιο

Με μικρές απώλειες έκλεισαν τη συνεδρίαση την Πέμπτη οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, λόγω ενός συνδυασμού επιβραδυνόμενης καταναλωτικής ζήτησης στις ΗΠΑ και μιας εβδομαδιαίας αύξησης κατά άνω των 16 εκατ. βαρελιών στα αποθέματα αργού των ΗΠΑ.

Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Απριλίου, έχασε 24 σεντς ή 0,3%, στα 85,14 δολ. το βαρέλι ενώ, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Μαρτίου έχασε 10 σεντς ή 0,1%, κλείνοντας στα 78,49 δολ. το βαρέλι, με απώλειες για τρίτη συναπτή συνεδρίαση.

Την Τετάρτη, η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι τα εμπορικά αποθέματα αργού των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 16,3 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 10 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για την όγδοη συναπτή εβδομάδα κερδών στα συγκεκριμένα αποθέματα.

Τα στοιχεία της EIA "παραμένουν σταθερά bearish και δείχνει επιβράδυνση της καταναλωτικής ζήτησης, διστακτική διυλιστική δραστηριότητα, χτίσιμο μεγάλων αποθεμάτων αργού και σημαντικά αυξημένη εσωτερική παραγωγή στις ΗΠΑ", αναφέρουν σε τακτικό σημείωμά τους οι αναλυτές του Sevens Report Research.

Παρ' όλα αυτά, η μείωση της παραγωγής της Ρωσίας κατά 500.000 βαρέλια ημερησίως από τον Μάρτιο και η αισιοδοξία για την ανακάμπτουσα κατανάλωση από πλευράς Κίνας, "παραμένει υποστηρικτική των τιμών, κρατώντας το πετρέλαιο ψηλότερα από τα 70 δολ., αλλά με όριο προς τα πάνω λίγο παραπάνω από τα 80 δολ.". 

 

capital.gr


 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael