Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

«Φοβάμαι πως δεν θα μάθουμε τον πραγματικό αριθμό νεκρών» (βίντεο)


Ο Αχιλλέας Τζουβάρας, αντιστράτηγος πυροσβεστικού σώματος, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για το μεγάλο σεισμό που έπληξε την Τουρκία και την Συρία πριν από λίγες ημέρες.
Τις βαθιές πληγές και τους νεκρούς τους από το φονικό σεισμό μετρούν Τουρκία και Συρία. Δεκάδες χιλιάδες είναι οι τραυματισμένοι, άγνωστος είναι ο αριθμός των εγκλωβισμένων.

O αντιστράτηγος πυροσβεστικού σώματος, Αχιλλέας Τζουβάρας αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο των διασωστών στην Τουρκία, λέγοντας πως ο αριθμός των νεκρών μπορεί και να μην μαθευτεί ποτέ.

«Θέλω να συγχαρώ τους συναδέλφους μου αρχικά. Εμείς κάνουμε το καλύτερο δυνατόν σε μία τόσο μεγάλη καταστροφή. Θα έχουμε πολλούς νεκρούς. Η μεγάλη ανησυχία είναι πως όσο περνάει ο καιρός θα είναι πιο δύσκολο να ανασυρθούν ζωντανοί, εξαιτίας του κρύου. Οι προσπάθειες διάσωσης όμως, δεν πρέπει να σταματήσουν καθώς οι νεκροί αξίζουν σεβασμό και πρέπει  να δοθούν στις οικογένειες τους. Φοβάμαι πως δεν θα μάθουμε το πραγματικό αριθμό νεκρών καθώς θα πρέπει να αποσυρθούν τα μπάζα με πολύ μεγάλη προσοχή».

Αναφορικά με το σχεδιασμό των κτηρίων σύμφωνα με τους κανόνες, ο κ. Τσουβάρας δήλωσε:

«Έπρεπε να έχουμε κάνει εκτίμηση κτηρίων. Είμαστε καλύτερα από την Τουρκία βέβαια διότι εμείς από το 1982 και μετά τα κτήρια έχουν φτιαχτεί με βάση τα αντισεισμικούς κανόνες», είπε αρχικά και συνέχισε μιλώντας για το πώς περνούν τις μέρες τους οι διασώστες σε μια τέτοια επιχείρηση».

«Ανήκουμε στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πολιτικής Προστασίας και σε μια διεθνή οργάνωση υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και όταν μας καλούν για βοήθεια, προσπαθούμε τις πρώτες μέρες να έχουμε ξηρά τροφή από τον στρατό. Η επιχείρηση μπορεί να κρατήσει όλη μέρα. Δεν ξέρω που βρίσκουμε τη δύναμη. Έχει τύχει  παλαιότερα στις οχτώ μέρες να έχουμε κοιμηθεί μια μέρα».

 

 megatv.com

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael