Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Συλλογή υπογραφών για τη στελέχωση με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ Κοζάνης

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου ΚΟΖΑΝΗΣ ξεκίνησε τη λειτουργία της υπό αντίξοες συνθήκες εν μέσω πανδημίας. Η λειτουργία της ήταν και είναι αναγκαία διότι το νοσοκομείο ΚΟΖΑΝΗΣ έχει μεγάλη προσέλευση ασθενών και βαρέως πασχόντων ασθενών.  Η συνεισφορά της δε στην περίοδο της πανδημίας σε περιστατικά COVID αλλά και τώρα που λειτουργεί ως ΜΕΘ περιστατικών μη-COVID ήταν και είναι καθοριστική στην αντιμετώπιση των βαρέως πασχόντων ασθενών. Η ΜΕΘ ΚΟΖΑΝΗΣ αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει σημαντικό αριθμό ασθενών ενώ το προσωπικό της συνδράμει και στην αντιμετώπιση περιστατικών εκτός ΜΕΘ (στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, στις διάφορες κλινικές του νοσοκομείου κλπ ). Από την έναρξη λειτουργίας της μειώθηκαν οι διακομιδές βαρέως πασχόντων ασθενών σε μακρινά νοσοκομεία.

Αυτήν τη στιγμή λειτουργεί ως ΜΕΘ περιστατικών μη-COVID (χαρακτήρας που μπορεί να αλλάξει σε ΜΕΘ COVID ανάλογα με τις ανάγκες που μπορεί να προκύψουν) και είναι η  μοναδική ΜΕΘ περιστατικών μη-COVID στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

Επίσης δέχεται ασθενείς από γειτονικούς νομούς δίχως να χρειάζεται να διακομισθούν αυτοί οι ασθενείς σε πιο απομακρυσμένα νοσοκομεία. 

 

Η ΜΕΘ ΚΟΖΑΝΗΣ απειλείται με διακοπή της λειτουργίας της αφού είναι σοβαρά υποστελεχωμένη. 

 

Oι κάτωθι υπογράφουσες και υπογράφοντες εκφράζουμε την έντονη αγωνία και ανησυχία μας σχετικά με το παρόν και το μέλλον της ΜΕΘ ΚΟΖΑΝΗΣ καθώς η υποστελέχωσή της καθιστά επισφαλή όχι μόνο την εύρυθμη λειτουργία της αλλά την ίδια της την ύπαρξη. Ως εκ τούτου, απαιτούμε την άμεση στελέχωσή της με μόνιμο προσωπικό έτσι ώστε να τηρηθούν οι ελάχιστες προϋποθέσεις ασφαλούς νοσηλείας και θεραπείας των ασθενών.

Μόλις υπέγραψα αυτό το ψήφισμα. Είναι πολύ σημαντικό θέμα και η στήριξή σου είναι πολύτιμη. Θα λάβεις μέρος;

Δες περισσότερα και πρόσθεσε το όνομά σου εδώ:

https://secure.avaaz.org/community_petitions/el/konstantinos_stokkos_stelekhose_meth_kozanes

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael