Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Απίστευτη ιστορία στην Καλαμάτα: Πλήρωνε στεγαστικό δάνειο για το σπίτι της που κατέρρευσε στον σεισμό του 1986!

Ελλάδα σαν τον ήλιο σου, ήλιος αλλού δεν λάμπει…

Την απίστευτη ιστορία της με το στεγαστικό δάνειο που έπρεπε να πληρώσει αν και το σπίτι της είχε πλέον καταστραφεί περιέγραψε η Καλλιρόη Πετροπούλου στην τηλεόραση του OPEN. Η γυναίκα, όταν ήταν 17χρονων, είχε βρεθεί κάτω από τα συντρίμμια του σπιτιού της, μετά τον καταστροφικό σεισμό του Σεπτεμβρίου του 1986 στην Καλαμάτα.

Το σπίτι, το οποίο είχε αγοράσει ο πατέρας της με δάνειο, γκρεμίστηκε ολοσχερώς ενώ μέχρι και σήμερα παραμένει οικόπεδο.

Παρόλα αυτά, μέχρι και πριν από δυο μήνες πλήρωνε το στεγαστικό δάνειο του πατέρα της γιατί δεν γινόταν αλλιώς. Πλήρωνε δηλαδή 35 χρόνια ένα δάνειο που δεν ήταν δικό της για ένα γκρεμισμένο σπίτι που δεν υπήρχε.

Η εφιαλτικές στιγμές που βίωσε

«Εγώ και άλλα περίπου 20 άτομα που ζούσαν στην πολυκατοικία βρεθήκαμε εγκλωβισμένοι μέσα στα χαλάσματα και δυστυχώς εννέα από αυτούς δεν βγήκαν ζωντανοί. Εγώ ήμουν από τους τυχερούς», θυμάται η Καλλιρόη Πετροπούλου με τις μνήμες της να ζωντανεύουν όταν βλέπει τις σοκαριστικές εικόνες από την Τουρκία.

«Δεν ήξερα τις είχε συμβεί. Δεν μπορούσα να ξέρω ότι είχε γίνει σεισμός. Απλά άκουγα που μας φώναζαν “όποιος είναι ζωντανός να μας λέει το όνομά του και σε ποιον όροφο βρίσκεται”», ανέφερε στο OPEN. «Όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου, η πολυκατοικία δεν έπεσε μπροστά ή πίσω, κόπηκε», πρόσθεσε.

Η ιστορία με το δάνειο

«Το σπίτι έπεσε και δεν το ξαναφτιάξαμε, έχει μείνει οικόπεδο. Από το 1986 αποπλήρωσα τώρα εκείνο το δάνειο, που είχε πάρει ο πατέρας μου», ανέφερε η γυναίκα και πρόσθεσε ότι ήταν σε black list γιατί το δάνειο φαινόταν κόκκινο και εκείνη φαινόταν ότι χρωστούσε.

«Είχαμε μαζευτεί όλοι οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων έναν δικηγόρο που είχε αναλάβει την υπόθεσε, αλλά και εκείνος δεν είναι πλέον στη ζωή. Έγιναν κάποιες κινήσεις στην τράπεζα και μας υποσχέθηκαν και κυβερνήσεις ότι δεν θα πληρώσουμε κάτι, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ. «Υπάρχουν άνθρωποι που ακόμα χρωστούν», υπογράμμισε.


ethnos.gr


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael