Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Αυτή η γυναίκα έζησε 122 χρόνια – Τα 3 μυστικά της μακροζωίας της

Η Eanne Calment, μια Γαλλίδα, έγραψε ιστορία με ένα πολύ αναπάντεχο τρόπο, καθώς κατάφερε να ζήσει για 122 χρόνια, κερδίζοντας έτσι την τιμή να είναι ο γηραιότερος άνθρωπος που έχει υπάρξει ποτέ παγκοσμίως.

Λίγο πριν πεθάνει, η Calment συναντήθηκε με τον Jean-Marie Robine, έναν ειδικό δημογράφο που μελετά τις σχέσεις μεταξύ υγείας και μακροζωίας, λέγοντάς του όλα τα μυστικά της ζωής του, σύμφωνα με το CNBC.

O Robine, ο οποίος αποκάλυψε τους τρεις κύριους λόγους που πιστεύει ότι βοήθησαν την Calment να ζήσει πολύ παραπάνω από έναν αιώνα, τόνισε πρωτίστως, πως ένα μεγάλο μέρος της μακροζωίας της οφείλεται στην τύχη. 

Ακολουθούν αναλυτικά οι λόγοι που έκαναν τον γηραιότερο άνθρωπο στον κόσμο να φτάσει τα 122 έτη: 

1. Ήταν πλούσια

Η Calment μεγάλωσε σε μια αστική οικογένεια στη νότια Γαλλία, γεγονός που της επέτρεψε να πηγαίνει στο σχολείο μέχρι την ηλικία των 16 ετών, κάτι που δεν ήταν πολύ συνηθισμένο για τις γυναίκες εκείνη τη χρονική περίοδο. Συνέχισε επίσης με ιδιαίτερα μαθήματα κουζίνας, τέχνης και χορού μέχρι που παντρεύτηκε στα 20 της χρόνια.

Ένας άλλος παράγοντας που πιθανότατα τη βοήθησε να ζήσει περισσότερο ήταν το ότι δεν δούλεψε ποτέ. Αντιθέτως είχε πάντα κάποιον να τη βοηθάει με τις δουλειές του σπιτιού, να της μαγειρεύει, ακόμα και να της ψωνίζει τα απαραίτητα. 

2. Ξεκίνησε να καπνίζει 112 χρονών

Μέχρι τον γάμο, δεν επιτρεπόταν στην Calment να καπνίζει. Όπως μπορεί να φανταστεί κανείς, στα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα, απαγορεευόταν ένα κορίτσι, και συγκεκριμένα σε μια αστική οικογένεια, να το κάνει αυτό.

Ωστόσο, μόλις παντρεύτηκε, ο σύζυγος της Calment της πρόσφερε ένα τσιγάρο. Και παρόλο που ήταν εξαιρετικά χαρούμενη που έκανε κάτι που δεν της επιτρεπόταν να κάνει πριν, τελικά δεν της φάνηκε ωραίο και δεν ξεκίνησε να καπνίζει. 

Τελικά απέκτησε τη συνήθεια σε ηλικία περίπου 112 ετών ενώ ζούσε σε οίκο ευγηρίας, έχοντας ωστόσο ζήσει, ακόμη και έτσι, το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της, χωρίς να καπνίζει. 

3. Είχε μεγάλη κοινωνική ζωή

Με τόσο πολύ ελεύθερο χρόνο, λόγω της μη συμβολής της στις δουλειές του σπιτιού, η Calment δεν είχε απολύτως τίποτα να κάνει παρά μόνο να φροντίσει τον εαυτό της, να ταξιδέψει κατά μήκος της Γαλλίας και να ασχολείται με κοινωνικές δραστηριότητες. 

Πέρασε τον περισσότερο χρόνο της παρακολουθώντας κοινωνικές εκδηλώσεις και συναντώντας νέους ανθρώπους. 

Επιπλέον είχε την ευκαιρία να ταξιδεύει συχνά με τον σύζυγό της και να πηγαίνει στο Παρίσι για να δει τον Πύργο του Άιφελ, ο οποίος ήταν υπό κατασκευή εκείνη την εποχή. 

 

moneyreview.gr

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael