Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα Market Pass

Μία ημέρα νωρίτερα από ό,τι ήταν προγραμματισμένο, ανοίγει η πλατφόρμα για το market pass. Συγκεκριμένα πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιαννης Οικονόμου, ανακοίνωσε ότι αύριο Τρίτη θα ανοίξει τελικά η πλατφόρμα https://vouchers.gov.gr/marketpass.

Όπως είπε ο Γιάννης Οικονόμου, η ενίσχυση ανέρχεται στο 10% επί των αγορών κάθε είδους. «Από αύριο και την Τετάρτη ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην κάρτα αγοράς. Δικαιούχοι είναι περίπου το 85% των ελληνικών νοικοκυριών», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και αναφέρθηκε αναλυτικά στο πώς προσδιορίζονται οι δικαιούχοι του νέου μέτρου στήριξης

«Η ενίσχυση ανέρχεται στο 10% επί του ύψους των αγορών ειδών κάθε είδους στα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων και έως συγκεκριμένα όρια τα οποία ξεκινούν από 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος, με ανώτατο όριο τα 1000 ευρώ αγορές».

Ειδικότερα, οι δικαιούχοι με ΑΦΜ που λήγει σε 1-4 θα μπορούν ήδη από αύριο, (Τρίτη 21/2), να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους. Την αμέσως επόμενη ημέρα, από την Τετάρτη 22/2 δηλαδή, θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις και οι δικαιούχοι με ΑΦΜ που λήγει σε 5-9-0.

Εννοείται πως οι δικαιούχοι με ΑΦΜ που λήγει σε 1-4 δεν χάνουν το δικαίωμα της αίτησης αν δεν υποβάλλουν την ψηφιακή τους δήλωση ασύριο. Θα μπορούν να κάνουν αίτηση και τις επόμενες ημέρες. Απλώς οι δικαιούχοι με ΑΦΜ που λήγει σε 5-9-0 δεν θα μπορούν να κάνουν αίτηση την Τρίτη για να μην προκληθεί συνωστισμός. Γενικώς οι δικαιούχοι θα έχουν περιθώριο έως τις 15 Μαρτίου να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, ανεξάρτητα από το ΑΦΜ τους. 

Όσοι σπεύσουν να υποβάλλουν αίτηση έως τις 28 Φεβρουαρίου θα είναι οι πρώτοι που θα πληρωθούν έως τις 3 Μαρτίου. Υπενθυμίζεται πως η ΚΥΑ προβλέπει ότι «για όσους υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης με έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας έως την 28η Φεβρουαρίου 2023, η ενίσχυση των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2023 αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα για πίστωση στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα έως την 3η Μαρτίου 2023». 

Αντίστοιχα όσοι επιλέξουν να πάρουν τα χρήματα απευθείας στον τραπεζικό τους λογαριασμό και υποβάλλουν αίτηση έως 28 Φεβρουαρίου θα πληρωθούν έως 3 Μαρτίου για τρεις μήνες, Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο.

Όσοι κάνουν αίτηση από 1η έως 15 Μαρτίου θα πληρωθούν στις 20 Μαρτίου. Έκτοτε, όσοι επιλέξουν την ψηφιακή κάρτα, θα πληρώνονται κάθε μήνα, το πρώτο 3ήμερο του μήνα. Αντίστοιχα όσοι επιλέξουν πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό θα πληρωθούν έως την 20ή Μαρτίου 2023. Έκτοτε, θα πληρωθούν άλλη μια φορά, στις 3 Μαΐου, για Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο. 

Επίσης από την Τετάρτη διευρύνεται με νέα προϊόντα το Καλάθι του Νοικοκυριού και μπαίνει σε εφαρμογή και το Καλάθι της Σαρακοστής. 


η συνέχεια ΕΔΩ


 

 

 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael