Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Σιάτιστα: Ο εσπερινός της Συγγνώμης και υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος (φωτο-βίντεο)

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε η Ακολουθία του Α’ Κατανυκτικού Εσπερινού το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής, 26 Φεβρουαρίου 2023 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου πλαισιωμένο από το σύνολο των Κληρικών της πόλεως και της ευρύτερης περιοχής αλλά και πλήθος πιστών.

Στην είσοδο του Ναού έγινε η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος (εορτάζει 26 Φεβρουαρίου) από τον Σεβ. Μητροπολίτη Σιατίστης κ.κ. Αθανάσιο.

Ομιλητής ήταν ο Αρχ. Νικάνωρ Παπανικολάου, καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού – Ολύμπου με θέμα τη Νηστεία την Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Προ της Απολύσεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Σιατίστης κ.κ. Αθανάσιος ανέγνωσε τη συγχωρητική ευχή και στην συνεχεία σύσσωμος ο Ιερός Κλήρος της Μητροπόλεως Σιασανίου και Σιατίστης καθώς και το παριστάμενο εκκλησίασμα αντήλλαξαν μεταξύ τους τον ασπασμό της αγάπης και της συγχωρήσεως,αιτούμενοι και παρέχοντες συχώρεση όπως ορίζει η τάξη της Αγίας Εκκλησίας, ευχόμενοι...  

Καλή Τεσσαρακοστή και καλή δύναμη στον Πνευματικό Αγώνα της περιόδου αυτής.

Στο τέλος σε όλο το εκκλησίασμα μοιράστηκε ένα βιβλιαράκι με το Μεγάλο Απόδειπνο προσφορά της Χριστιανικής Αδελφότης "Η Λυδία" 4Ε.

Δείτε το βίντεο του Siatista-Info


Δείτε πολλές φωτογραφίες:

Σιάτιστα: Ο εσπερινός της Συγγνώμης και υποδοχή του Ιερού Λείψανο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος (26-2-2023)


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael