Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Βουτιά άνω του 4% για το αργό

Με βαριές απώλειες ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης το πετρέλαιο με τις ανησυχίες για την πορεία της αμερικανικής και παγκόσμιας οικονομίας να κυριαρχούν και σήμερα στον απόηχο των τελευταίων προειδοποιήσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη νέα χρονιά. 

Το ένα τρίτο της παγκόσμιας οικονομίας αναμένεται να είναι σε ύφεση το 2023, σύμφωνα με το ΔΝΤ, με την επικεφαλής του Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, να προειδοποιεί ότι το έτος αυτό θα είναι πιο δύσκολο για την παγκόσμια οικονομία από το 2022. 

"Γιατί; Επειδή οι τρεις μεγάλες οικονομίες, ΗΠΑ, Ε.Ε. και Κίνα, επιβραδύνουν όλες μαζί, ταυτόχρονα", ανέφερε η Γκεοργκίεβα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή "Face the Nation" του CBS. "Περιμένουμε το ένα τρίτο της παγκόσμιας οικονομίας να είναι σε ύφεση", ανέφερε, επισημαίνοντας ότι ακόμα και για τις χώρες που δεν θα βρίσκονται σε ύφεση "θα φαίνεται [πως η οικονομία] είναι σε ύφεση για εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους".  

Το άσχημο κλίμα επιδείνωσαν περαιτέρω τα απογοητευτικά μάκρο που ανακοινώθηκαν από την Κίνα. Τα στοιχεία έδειξαν ότι ο επίσημος μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε περισσότερο από το αναμενόμενο, στο 47,0 τον Δεκέμβριο που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο του 2020.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Φεβρουαρίου κατρακύλησε 3,33 δολ. ή σχεδόν 4,2% και έκλεισε στα 76,93 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 20 Δεκεμβρίου.

Το Brent Μαρτίου, στο μεταξύ, υποχώρησε 3,81 δολ. ή 4,4% στα 82,10 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures, κλείνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 22 Δεκεμβρίου. 

Το συμβόλαιο του φυσικού αερίου Φεβρουαρίου σημείωσε βουτιά 10,9% στα 3,988 δολ. ανά εκατ. βρετανικές θερμικές μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο. Η βουτιά ακολούθησε την πρόβλεψη για πιο ζεστές από το συνηθισμένο θερμοκρασίες στις περισσότερες πολιτείες για την περίοδο έως τις 16 Ιανουαρίου.  

 

capital.gr


 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael