Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Στην Ελλάδα σταθερά και πάλι η υψηλότερη τιμή ρεύματος στην Ευρώπη

Στα 226,36 ευρώ ανά μεγαβατώρα σκαρφάλωσε μετά από σημαντική αύξηση σήμερα η μέση χονδρεμπορική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα, που από την περασμένη εβδομάδα έχει επιστρέψει στη θέση της... πρωταθλήτριας, στην οποία παραμένει εδώ και πέντε μέρες.

Σύμφωνα με τον σχετικό χάρτη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, η χώρα μας αγοράζει τη μεγαβατώρα πολύ ακριβότερα και από την αμέσως επόμενη χώρα, τη Σλοβακία (208,41 ευρώ).

Iσπανία και Πορτογαλία προσφέρουν πολύ φθηνότερες τιμές με 135,37 και 134,84, αντίστοιχα, χάρη στο «ιβηρικό μοντέλο», αν και καταγράφουν επίσης αυξήσεις. Αντίθετα, σημαντική μείωση βλέπουν Γερμανία και Λουξεμβούργο, που αγοράζουν πολύ φθηνότερα, 74,2 ευρώ τη μεγαβατώρα.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα είχε υποχωρήσει από τις πρώτες θέσεις της ακρίβειας για λίγα 24ωρα μετά τις 16 Ιανουαρίου 2023, αφού είχε προηγηθεί σχεδόν ένας πλήρης μήνας με τη σταθερή παραμονή της στην πρώτη θέση του βάθρου.

Η απογείωση των τιμών στην Ελλάδα ξεκίνησε λίγο πριν από την εορταστική περίοδο, στις 21 Δεκεμβρίου 2022, καθώς εκείνο το διάστημα όλες οι χώρες της Ευρώπης βρέθηκαν να καταγράφουν τιμές μονοψήφιες ενώ υπήρξε και μέρα αρνητικών χρεώσεων, λόγω της μειωμένης ζήτησης και των καλών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν (Τελείωσε το... διάλειμμα για τη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος).

 

efsyn.gr


 

 

 

 

 

 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael