Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Νέα απόφαση «βάζει στις ράγες» τον Τουρισμό για όλους: Πότε η κλήρωση για τα voucher των 150 ευρώ

Θέμα ημερών είναι πλέον η κλήρωση μέσω της οποίας θα ανδειχθούν οι δικαιούχοι του voucher των 150 ευρώ που προσφέρει το φετινό πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους». Νέα απόφαση δίνει το πράσινο φως.

Στα τέλη Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του Προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» που αφορά 125.000 άυλες ψηφιακές κάρτες «voucher», για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Greece does have a winter». Τα χρήματα θα πιστωθούν άμεσα στους δικαιούχους με τη μορφή άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, την οποία οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα.

Ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του είχε αναφέρει ότι η στήριξη του χειμερινού/ορεινού τουρισμού είναι διαρκής, καθώς τόσο ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού κάνει εκ νέου την καμπάνια «Greece does have a winter» όσο και το Υπουργείο Τουρισμού μέσα από το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» θα προχωρήσει σε νέα κλήρωση 125.000 αύλων ψηφιακών καρτών στα τέλη Ιανουαρίου. Η νέα κλήρωση αναμένεται να μοιράσει voucher αξίας 150 ευρώ, ενώ για Σάμο, το voucher, διπλασιάζεται και θα φτάνει τα 300 ευρώ.

Δικαιούχοι

Δικαιούχοι θα είναι όσοι είχαν κάνει ηλεκτρονική αίτηση στην πλατφόρμα Vouchers.gov.gr το προηγούμενο καλοκαίρι. Στην ίδια ιστοσελίδα θα αναρτηθούν και οι οριστικοί πίνακες με τα αποτελέσματα της νέας κλήρωσης.

Τι αναφέρει η νέα απόφαση

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα είναι σε ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2023 και αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τον εγχώριο τουρισμό τους επόμενους μήνες, ιδιαίτερα όσον αφορά στην τουριστική κίνηση εναλλακτικών προορισμών και περιοχών που έχουν πληγεί.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την απόφαση που ανοίγει και το δρόμο για τη νέα κλήρωση τροποποιούνται τα εξής και πλέον η απόφαση προβλέπει:

Την κατάρτιση προγράμματος ενίσχυσης της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού "Τουρισμός για Όλους" για τα έτη 2022 - 2025, το οποίο θα πραγματοποιείται σε ετήσιους κύκλους και, συγκεκριμένα, την υλοποίηση του πρώτου κύκλου του προγράμματος με τίτλο "Τουρισμός για Όλους 2022". Το πρόγραμμα "Τουρισμός για Όλους 2022" υλοποιείται μέχρι τις 30.6.2023.

Η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ Μ.Α.Ε.» (Κ.τ.Π. Μ.Α.Ε./ www.ktpae.gr) ορίζεται Φορέας Υλοποίησης του προγράμματος. Για το πρόγραμμα "Τουρισμός για Όλους 2022" καταβάλλεται ποσό ύψους εξήντα τεσσάρων εκατομμυρίων διακοσίων σαράντα χιλιάδων ευρώ (€64.240.000), που αφορά σε δαπάνες χορήγησης της οικονομικής διευκόλυνσης στους δικαιούχους για τον πρώτο κύκλο, οι οποίες ανέρχονται σε ποσό ύψους εξήντα τριών εκατομμυρίων ευρώ (€63.000.000), καθώς και ποσό που αφορά σε δαπάνες υλοποίησης που ορίζεται βάσει της Προγραμματικής Συμφωνίας, που υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού και της Κ.Τ.Π. Μ.Α.Ε., οι οποίες δεν υπερβαίνουν το ποσό του ενός εκατομμυρίου διακοσίων σαράντα χιλιάδων ευρώ (€ 1.240.000)».

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ ΕΔΩ

 

dikaiologitika.gr

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael