Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Μικρές απώλειες για το αργό

Με οριακές απώλειες έκλεισε το αμερικανικό αργό τη Δευτέρα μετά το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας που το οδήγησε στο υψηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο, ενώ το Brent συνέχισε σε ανοδικό τροχιά.

Οι ελπίδες ότι η ζήτηση από την Κίνα θα εκτοξευτεί μετά την απόσυρση των μέτρων περιορισμού για την ανάσχεση της Covid-19 ήταν ο βασικός παράγοντας για το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας.

Οι επενδυτές παρακολουθούν παράλληλα τις δηλώσεις των αξιωματούχων της Federal Reserve και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τις επόμενες αυξήσεις των επιτοκίων τους, με τη ρητορική τις τελευταίες ημέρες να γίνεται πιο επιθετική για την ανάγκη να ελεγχθεί ο πληθωρισμός. Οι επενδυτές ελπίζουν σε μικρότερες αυξήσεις των επιτοκίων τους επόμενους μήνες καθώς ο πληθωρισμός επιβραδύνει και οι μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη κινδυνέουν να διολισθήσουν σε ύφεση.

Στο μεταξύ, πλησιάζει η κρίσιμη ημερομηνία της 5ης Φεβρουαρίου όταν η απαγόρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ρωσικά πετρελαϊκά προϊόντα θα τεθεί σε ισχύ.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαρτίου έχασε μόλις 2 cents και έκλεισε στα 81,62 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Σε ανοδικό έδαφος έκλεισε το Brent, με το συμβόλαιο του Μαρτίου να προσθέτει 56 cents ή 0,6% στα 88,19 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures. Αυτό είναι το υψηλότερο από τις 22 Νοεμβρίου.  


capital.gr


Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael