Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Market pass: Ξεκινούν οι αιτήσεις - Εως 3 Μαρτίου η πρώτη πληρωμή

Όλη η ΚΥΑ

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για το Market pass που θα εφαρμοστεί σε καταστήματα τροφίμων και λαϊκές αγορές. Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι νοικοκυριά, δηλαδή δεν μπορούν να λάβουν τα ζευγάρια διπλό επίδομα. Ειδικότερα, δικαιούχοι είναι φυσικά πρόσωπα, άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα.

Ειδικά, για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, κατά το άρθρο 67 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 4172/2013, Α'167) ή ο ένας εκ των δύο σε περίπτωση υποβολής χωριστής δήλωσης. 

Αιτήσεις και πληρωμές

Η ΚΥΑ ξεκαθαρίζει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι αιτήσεις και η πληρωμή των δικαιούχων: 

  • Αιτήσεις θα υποβάλλονται στην ειδική ψηφιακή πλατφόρμα έως τις 15 Μαρτίου (πιθανότατα η πλατφόρμα θα ανοίξει το πρώτο 10ήμερο του Φεβρουαρίου) 

Πληρωμή: 

  • Όσοι υποβάλλουν αίτηση εντός Φεβρουαρίου και επιλέξουν την ψηφιακή κάρτα στο κινητό τους θα πληρωθούν έως 3 Μαρτίου για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο - Από τον Απρίλιο και μετά θα πληρώνονται μήνα - μήνα 
  • Όσοι υποβάλλουν αίτηση εντός Φεβρουαρίου και επιλέξουν πληρωμή στην τράπεζα θα πληρωθούν έως 3 Μαρτίου για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο - Έως 3 Μαΐου προπληρώνεται και το τρίμηνο Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου.

1. Εισοδηματικά κριτήρια

Στο ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν περιλαμβάνεται εκείνο το οποίο αθροιστικά απαλλάσσεται από τον φόρο εισοδήματος.

Για τον προσδιορισμό της οικογενειακής κατάστασης, του αριθμού των εξαρτώμενων τέκνων, άλλων εξαρτώμενων μελών και φιλοξενούμενων μελών, καθώς και των εισοδηματικών κριτηρίων, χρησιμοποιούνται τα δεδομένα της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων του φορολογικού έτους 2021, όπως έχει διαμορφωθεί κατά την 31η Δεκεμβρίου 2022.

Αν οι σύζυγοι ή τα μέρη συμφώνου συμβίωσης υποβάλλουν χωριστή δήλωση, λαμβάνεται ο μεγαλύτερος εκ του αριθμού τέκνων που έχει δηλωθεί σε μια εκ των δύο (2) δηλώσεων.

2. Κριτήριο ακίνητης περιουσίας

 

imerisia.gr - βιντεο- ΕΡΤ



Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael