Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Η χιονισμένη Παναγία Σουμελά στον Πόντο ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα θρησκευτικού τουρισμού στην Τουρκία

Παρά τον βαρύ χειμώνα στη Ματσούκα, η Μονή της Παναγίας Σουμελά παραμένει ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός για όσους επισκέπτονται την Τραπεζούντα. Μάλιστα, χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα θρησκευτικού τουρισμού στην Τουρκία.

Μετά από μια μεγάλη περίοδο έργων που περιλάμβαναν κυρίως τη στερέωση των επικίνδυνων βράχων πάνω από το μοναστικό συγκρότημα, από την 1η Μαΐου της περασμένης χρονιάς που επαναλειτούργησε οι επισκέπτες κατακλύζουν την Παναγία Σουμελά, χωρίς να τους πτοεί ούτε το χιόνι.

Μιλώντας στο ntv.com.tr, ένας επισκέπτης από την Αλικαρνασσό τόνισε ότι ο πρώτος σταθμός του ταξιδιού του στην Τραπεζούντα ήταν η Παναγία Σουμελά, λόγω του ενδιαφέροντος του για την ιστορία. «Εμείς που βρισκόμαστε στο Αιγαίο είμαστε κοντά στην ιστορία και την ελληνική μυθολογία. Αυτό είναι ένα διαφορετικό, αλλά εξίσου όμορφο μέρος, με την ίδια αξία» τόνισε ο Τζεβντέτ Οζέρ.

 

(Πηγή: ntv.com.tr)

Από τη μεριά της η Ελίφ Μπιλίρ από την Κωνσταντινούπολη σημείωσε ότι για πρώτη φορά είδε τη Σουμελά το χειμώνα, και τόνισε ότι η αναστηλωτική δουλειά που έχει γίνει είναι πολύ όμορφη, προσθέτοντας ότι έχουν ανοίξει επιπλέον χώροι του μοναστικού συγκροτήματος. «Βλέπουμε πολλές τοιχογραφίες» εξήγησε.

Μιλώντας στο ίδιο μέσο, εντυπωσιασμένος δήλωσε ο Νιούτον Λι από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τονίζοντας ότι πρώτη φορά βλέπει ένα τέτοιο μνημείο, με τέτοιες τοιχογραφίες. Η Ουκρανή Αϊλίν Καπλάν που ταξίδεψε από τη Γερμανία υποστήριξε ότι ένα πολύ σημαντικό μέρος όσον αφορά την ορθόδοξη κληρονομιά.

Να σημειωθεί ότι οι εργασίες στην Παναγία Σουμελά δεν έχουν πλήρως ολοκληρωθεί, καθώς σε αυτό το στάδιο έχουν αναλάβει συντηρητές και χημικοί.

 

pontosnews.gr

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael