Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Σιάτιστα: Εορτή των Αγίων Αντωνίου του Μέγα, Αντωνίου του νέου & του Νεομάρτυρος Γεωργίου Εξ Ιωαννίνων (φωτο)

Με την ευκαιρία της μνήμης του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Αντωνίου, του Μεγάλου Ασκητού της Ερήμου, πανηγύρισε και φέτος ο Ιερός Ναός του Αγίου Αντωνίου, στην ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας. Στον Ιερό αυτό Ναό, έχει καθιερωθεί να εορτάζονται και τιμούνται όλοι οι Όσιοι, οι παλαιότεροι και οι νεότεροι.

Το απόγευμα της 16ης Ιανουαρίου 2023 εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας από τους Ιερείς της Ενορίας, τον π. Νέστορα και τον π. Προκόπιο, και π. Θωμά.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Νικόλαο για τον Αγίο Αντωνίο τον Μέγα.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2023, εψάλη ο όρθρος και τελέστηκε πανηγυρικά η Θεία Λειτουργία από τον Αρχιμανδρίτη π. Νικόλαο Γιαννουσά, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης πλαισιωμένος από τους ιερείς π. Νέστορα και π. Θωμά.


Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας εψάλη ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων, του μακαριστού Επισκόπου μας κυρού Αντωνίου και του π. Βασίλειο.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Αντωνίου κτίσθηκε εκ βάθρων το 1959 με την συνδρομή πολλών ενταύθα και στην ξενιτειά Σιατιστέων, στο οικόπεδο που ήταν δωρεά του μακαριστού Ιωάννου Μιχ. Γκουτζιαμάνη.

 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael