Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Πετρέλαιο: Σταθερές τιμές στο αργό

Μικτές τάσεις σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, με τις αρχές της Κίνας να ανακοινώνουν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας ανήλθε στο 3% του ΑΕΠ το 2022· πρόκειται για ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα που έχει ανακοινωθεί από το Πεκίνο τα τελευταία 40 χρόνια και πολύ μακριά από τον στόχο του 5,5% της κυβέρνησης. Ωστόσο, οι traders προσβλέπουν σε αναζωογόνηση της κινεζικής ζήτησης φέτος και αναμένουν τις σημερινές προβλέψεις του ΟΠΕΚ για το πώς θα κινηθεί η παγκόσμια αγορά πετρελαίου.

Τις πρώτες πρωινές ώρες, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent αυξήθηκαν κατά 16 σεντς (0,2%), στα 84,62 δολάρια, ανακτώντας μέρος της απώλειας του 1% που σημείωσαν προχθες.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού πετρελαίου West Texas Intermediate (WTI) υποχώρησαν 60 σεντς, (0,8%), στα 79,26 δολάρια, από το κλείσιμο της Παρασκευής. 

«Το αργό Brent έχει κερδίσει σχεδόν 10% τις τελευταίες 10 ημέρες καθώς η αισιοδοξία για το άνοιγμα της Κίνας ενίσχυσε τις προσδοκίες για αύξηση της ζήτησης. Ωστόσο, οι προοπτικές για την υπόλοιπη παγκόσμια οικονομία είναι αβέβαιες», ανέφεραν οι αναλυτές της ANZ.

 

η συνέχεια ΕΔΩ


 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael