Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Corpus museum: Μουσείο ανθρώπινου σώματος (φωτο)

Το μουσείο Corpus είναι ένα μουσείο αφιερωμένο στο ανθρώπινο σώμα, στις λειτουργίες του και παράλληλα ένα μουσείο «ανθρώπινο σώμα». Το πρωτοποριακό αυτό μουσείο βρίσκεται στην Ολλανδία και ονομάζεται «Corpus Museum for Ηuman Βody», αποτελώντας ένα καινοτόμο project σχετικά με τον τρόπο προσέγγισης του ανθρώπινου σώματος και των λειτουργιών του από τον ίδιο τον άνθρωπο.

Corpus
Πηγή εικόνας: neolaia.gr
Corpus
Πηγή εικόνας: infokids.gr
Corpus
Πηγή εικόνας: i-diadromi.gr

Στην ουσία είναι ένα γιγαντιαίο ανθρώπινο σώμα, ενώ κάθε χώρος του Μουσείου αποτυπώνει με τον πλέον ρεαλιστικό τρόπο κάθε τμήμα του σώματος. Έτσι οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μια βόλτα στον εγκέφαλο, να μπουν στο στόμα, να ακούσουν τους χτύπους της καρδιάς ή τη ροή του αίματος στις φλέβες, διαπιστώνοντας πώς ακριβώς λειτουργεί το σώμα τους. Η περιήγηση στο μουσείο αρχίζει από μια κυλιόμενη σκάλα στο εσωτερικό του ποδιού και καταλήγει στους νευρώνες του εγκεφάλου. Μεταξύ των δύο αυτών σημείων, ο επισκέπτης παρακολουθεί πως λειτουργεί το έντερο αλλά και οι κοιλίες της καρδιάς.

Corpus
Πηγή εικόνας: tripadvisor

Ερωτήσεις όπως «Γιατί πρέπει να κοιμηθώ;», «Τι συμβαίνει όταν φτερνίζονται», «πώς τα μαλλιά μου μεγαλώνουν» απαντώνται στο corpus με κατανοητό τρόπο κατά τη διάρκεια του «ταξιδιού μέσα στο ανθρώπινο σώμα». Το Corpus χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον τομέα των εικόνων, ήχου και 3D εφέ για να παρουσιάσει και να εξηγήσει όλες τις πτυχές του ανθρώπινου σώματος. Σκοπός του μουσείου είναι να οδηγήσει τους επισκέπτες του σε ένα φανταστικό ταξίδι μέσα σε ένα γιγαντιαίο ανθρώπινο σώμα κατά την διάρκεια του οποίου μπορούν να δουν και να ακούσουν πώς λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα και πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της υγιεινής διατροφής, της υγιεινής ζωής και της σωματικής άσκησης.

Corpus
Πηγή εικόνας: i-diadromi.gr

Το κτίριο του μουσείου είναι ένα τεράστιο καθιστό σώμα, ύψους 35 μέτρων, φτιαγμένο από γυαλί, ενώ το εσωτερικό του είναι ένα ακριβές αντίγραφο του ανθρώπινου οργανισμού. Η περιήγηση του επισκέπτη είναι ένα επιμορφωτικό ταξίδι στην ανθρώπινη ανατομία, αφού κάθε αίθουσα αντιστοιχεί σε ένα σημείο του σώματος. Μικροί και μεγάλοι μπορούν να περπατήσουν μέσα στην ανθρώπινη καρδιά, να κάνουν βόλτα στη στοματική κοιλότητα και να δουν τα μαλλιά του ανθρώπου να μακραίνουν.

Η ξενάγηση από ειδικούς επιστήμονες διαρκεί περίπου 55 λεπτά και εξηγεί από τις βασικές λειτουργίες κάθε οργάνου, μέχρι τις πιο περίπλοκες απορίες , όπως τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν χασμουριόμαστε και πως αντιδρούν τα ζωτικά μας όργανα στη λήψη διαφορετικών ειδών τροφής. Σε κάθε αίθουσα υπάρχουν ηχεία από τα οποία ακούγεται ο «ήχος» του κάθε ζωτικού οργάνου. Μετά την ξενάγηση, οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στο διαδραστικό τμήμα με τις Ιατρικές πληροφορίες, για να ολοκληρωθεί το μάθημα ανθρωπολογίας. Τέλος, στο μουσείο υπάρχει κατάστημα, όπου μπορεί ο καθένας να προμηθευτεί ευφάνταστα αντικείμενα, ομοιώματα των ανθρώπινων ζωτικών οργάνων, βιβλία και φωτογραφίες.

 

Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτό το άρθρο:

Corpus Museum of Human Body / μουσείο ανθρώπινου σώματος. Ανακτήθηκε από http://www.i-diadromi.gr/2020/08/corpus-museum-of-human-body.html?m=1 (τελευταία πρόσβαση 17.4.21)

Κι όμως υπάρχει! Γνωρίστε το πρώτο μουσείο στο κόσμο που είναι αφιερωμένο στο ανθρώπινο σώμα. Ανακτήθηκε από https://www.infokids.gr/ki-omos-yparxei-gnoriste-to-proto-moys/ (τελευταία πρόσβαση 17.4.21)

 

maxmag.gr


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael