Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Επιδότηση 2023: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

 

Σημειώνεται πως η επιδότηση θα δίνει από 800 μέχρι 1.000 ευρώ, ενώ η πλατφόρμα θα είναι ξανά μέσω του gov.gr.

Όλα δείχνουν ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει να κάνουν αίτηση σε ειδική πλατφόρμα, με κωδικούς Taxisnet.

Οι βασικές διακρίσεις των ηλιακών θερμοσιφώνων είναι στις υποκατηγορίες Διπλής και Τριπλής ενέργειας και Κλειστού και Ανοιχτού κυκλώματος.

Διπλής ενέργειας. Σε αυτή την περίπτωση ο ηλιακός θερμοσίφωνας έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει μέσω δύο πηγών, αυτών δηλαδή του ηλίου και του ρεύματος.

Τριπλής ενέργειας. Πρόκειται ουσιαστικά για τον ηλιακό θερμοσίφωνα, ο οποίος πέραν της λειτουργίας του μέσω του ήλιου και μέσω ρεύματος, μπορεί να λειτουργήσει και σε συνεργασία με το σύστημα κεντρικής θέρμανσης.

Ηλιακός θερμοσίφωνας: Το κόστος για καλύψει μια οικογένεια

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι μια καλή επένδυση για ένα νοικοκυριό. Για παράδειγμα 4μελής οικογένεια θα κάνει απόσβεση στα 5 χρόνια. Είναι εύκολη η εγκατάσταση, αλλά πρέπει να υπάρχει χώρος στην ταράτσα.

Αόμα και το χειμώνα εάν υπάρχει για τρεις ώρες ηλιοφάνεια και να έχει χαμηλές θερμοκρασίες ο ηλιακός αποδίδει με την προϋπόθεση όμως να έχει συντηρηθεί. Ένας ηλιακός χρειάζεται συντήρηση ανά 2-3 χρόνια γιατί μαζεύονται άλατα που φθείρουν το μπόιλερ, ενώ η διάρκεια ζωής του μπορεί να φτάσει και τα 20 χρόνια. Σε ότι αφορά το κόστος αυτό εξαρτάται από την εταιρία. Για μια 4μελη οικογένεια με 200 λίτρα το κόστος είναι περίπου 1.200 ευρώ μαζί με τα υλικά και την εργασία. Αξίζει να σημειωθεί πως το 30% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας προέρχεται από τον θερμοσίφωνα. 

 

πηγη ienergeia.gr


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael