Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Πετρέλαιο: Απώλειες για το αργό


Την πρώτη πτωτική συνεδρίαση μετά από εννιά ανοδικές σημείωσαν σήμερα οι τιμές του αμερικανικού πετρελαίου, με τις τιμές του αργού να διαγράφουν γενικά τα κέρδη που σημείωναν το πρωί αφότου η επιθετική στάση των αξιωματούχων της Fed επανέφερε στο προσκήνιο τους φόβους για ύφεση στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Ειδικότερα, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς το αργό τύπου Brent είδε το πλέον ενεργό συμβόλαιο παραδόσεως Μαρτίου να κλείνει στα 84,98 δολάρια το βαρέλι με απώλειες 1,1% ή 94 σεντς, αφότου κατά τη διάρκεια των συναλλαγών είχε φτάσει έως και τα 87,85 δολ. το βαρέλι.

Παρομοίως, το αμερικανικό WTI Φεβρουαρίου ολοκλήρωσε με απώλειες 70 σεντς ή 0,9% στα 79,48 δολάρια το βαρέλι, ενώ εντός της ημέρας είχε φτάσει έως και τα 82,38 δολ.

Και για τα δύο συμβόλαια τα ενδοσυνεδριακά υψηλά σήμερα ήταν τα υψηλότερα επίπεδά τους από τις 5 Δεκεμβρίου.

Στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας οι τιμές είχαν κινηθεί ανοδικά με φόντο τις προσδοκίες για αυξημένη ζήτηση από την Κίνα που άφησε πίσω της την πολιτικών των αυστηρών περιορισμών της πανδημίας.

Ωστόσο, όπως και οι αγορές μετοχών και χρυσού, οι τιμές του αργού αντέστρεψαν την πορεία τους έπειτα από τις δηλώσεις αξιωματούχων της Fed που επανέλαβαν την ανάγκη για περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων παρά τις ενδείξεις επιβράδυνσης του πληθωρισμού.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λιούις Τζέιμς Μπούλαρντ δήλωσε η Fed δεν θα πρέπει να σταματήσει τις αυξήσεις επιτοκίων έως ότου υπερβούν το 5%.

Σε παρόμοιο τόνο, η Λορέτα Μακμέστερ της Fed του Κλίβελαντ υποστήριξε στο Associated Press ότι χρειάζονται περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων για να συντριβεί ο πληθωρισμός.

Εντός της ημέρας δημοσιεύθηκε και η τακτική έκθεση της ομοσπονδιακής τράπεζας για τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες, το γνωστό "Μπεζ βιβλίο" (Beige Book), η οποία ανέφερε ότι η οικονομική δραστηριότητα είναι "χλιαρή" καθώς οι ενέργειες της κεντρικής τράπεζας επιβαρύνουν την ανάπτυξη.

 

capital.gr


 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael