Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

«Ανατροπή» στους λογαριασμούς ρεύματος Φεβρουαρίου: Πού θα κινηθούν οι τιμές

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών επιχειρήσεων, οι ανταγωνιστικές χρεώσεις που θα ανακοινώσουν στις 20 Ιανουαρίου οι πάροχοι θα είναι χαμηλότερες ακόμη και κατά 50% σε σχέση με εκείνες του τρέχοντος μήνα.

Ανατροπή αναμένεται στους λογαριασμούς ρεύματος των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων για τον μήνα Φεβρουάριο, με τις πληροφορίες να θέλουν τους παρόχους να μετακυλίουν τις μειώσεις των τιμών του φυσικού αερίου TTF στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Οικονομικού Ταχυδρόμου», η ονομαστική τιμή που θα δώσουν οι προμηθευτές εκτιμάται ότι μπορεί να διαμορφωθεί ακόμη και στα επίπεδα των 0,20 με 0,22 ευρώ/kWh, όταν για τον Ιανουάριο το εύρος ήταν από τα 0,35 έως τα 0,49 ευρώ/kWh.

Αν επιβεβαιωθούν αυτές οι προβλέψεις, τότε οι επιδοτήσεις που θα ανακοινώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα οδηγήσουν τις τελικές τιμές ρεύματος σε επίπεδα του καλοκαιριού του 2021.

Υπενθυμίζεται πως το TTF από τις 15 Δεκεμβρίου οπότε και ήταν στα 135 ευρώ/MWh έχει βουτήξει πάνω από 50% στα επίπεδα των 63 ευρώ/MWh. Οι μεγάλες μειώσεις, ωστόσο, δεν πέρασαν μέχρι σήμερα στην λιανική της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς οι πωλητές του φυσικού αερίου τιμολογούν με βάση τις τιμές του προηγούμενου μήνα. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η ηλεκτροπαραγωγή στην Ελλάδα είναι σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το φυσικό αέριο, συνεπώς οι όποιες μεταβολές στο αέριο και ιδίως όταν αυξάνεται το κόστος του επηρεάζουν σημαντικά τις χρεώσεις στο ρεύμα. 

 

ΠΗΓΗ dikaiologitika.gr

 


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael