Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Αεροπορική τραγωδία στο Νεπάλ! - Συντριβή αεροσκάφους με 72 επιβαίνοντες (βίντεο)


Στο βίντεο που κατέγραψε κάτοικος της πόλης Ποχάρα του Νεπάλ φαίνονται οι τελευταίες στιγμές της μοιραίας πτήσης του δικινητήριου ΑΤΡ72 που συνετρίβη την Κυριακή λίγο πριν την προσγείωσή του.

Φωτιά και στήλες πυκνού καπνού αναδύονται από το σημείο της πτώσης λίγη ώρα μετά. Το αεροσκάφος της Yeti Airlines κατέπεσε στο φαράγγι του ποταμού Σέτι λίγο μετά τις 7 το πρωί ώρα Ελλάδας και Κύπρου, παρασύροντας στον θάνατο τουλάχιστον τους 68 από τους 72 επιβαίνοντες, στο πιο πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα στο Νεπάλ την τελευταία πενταετία. Τέσσερα άτομα αγνοούνται.

Περισσότερα από 100 μέλη σωστικών συνεργείων έσπευσαν στην περιοχή, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν επιζώντες μέσα στα συντρίμμια του αεροσκάφους. Μεταξύ των 72 επιβαινόντων, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, περιλαμβάνονταν δύο βρέφη, αλλά και τέσσερα μέλη πληρώματος, ενώ όλοι οι επιβαίνοντες πλην 14 ήταν υπήκοοι Νεπάλ.

Στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Κατμαντού, από όπου απογειώθηκε το αεροσκάφος, συγγενείς των επιβατών αναζητούν πληροφορίες για τους οικείους τους.

«Το περιστατικό ήταν τραγικό, η πλήρης δύναμη του στρατού και της αστυνομίας του Νεπάλ έχει αναπτυχθεί στην επιχείρηση διάσωσης», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Νεπάλ Πούσπα Καμάλ Νταχάλ.

Οι πτώσεις ελικοπτέρων και αεροπλάνων στο Νεπάλ δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο, λόγω μεταξύ άλλων των ξαφνικών αλλαγών του καιρού, της μορφολογίας του εδάφους και των δυσπρόσιτων αεροδρομίων. Από το 2013 η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απαγορεύσει την πρόσβαση νεπαλέζικων αεροπορικών εταιρειών στον εναέριο χώρο της για λόγους ασφαλείας.



gr.euronews.com

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael