Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

6 λόγοι για να αγαπήσεις τα ρεβίθια- Το ξέρεις πως καλύπτουν τις ανάγκες σου για σίδηρο;


Τα ρεβίθια είναι πλούσια πηγή βιταμινών, μετάλλων και φυτικών ινών, μπορούν να προσφέρουν ποικίλα οφέλη για την υγεία, όπως η διαχείριση του βάρους, η βελτίωση της πέψης και ο κίνδυνος ασθένειας.

«Τα ρεβίθια είναι καταπληκτικά», λέει η Mascha Davis, RD, MPH, ιδιοκτήτης της Nomadista Nutrition. «Είναι μια πραγματικά καλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης, φυτικών ινών και διαφόρων βιταμινών και μετάλλων». Για να αποκομίσεις τα περισσότερα οφέλη για την υγεία από τα ρεβίθια, η Davis συνιστά να τα απολαμβάνεις όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ακατέργαστη μορφή τους, είτε αυτό σημαίνει να αγοράζεις αποξηραμένα ρεβίθια είτε κονσερβοποιημένα ρεβίθια (και τα δύο προσφέρουν συγκρίσιμα διατροφικά οφέλη). Όταν μαγειρεύεις με ρεβίθια σε κονσέρβα, τα στραγγίζεις και τα ξεπλένεις με νερό για να φύγει το επιπλέον αλάτι ή τα συντηρητικά.

Όποιος και αν είναι ο τρόπος που προτιμάς να τρως ρεβίθια, εδώ είναι όλα τα διατροφικά οφέλη που προσφέρουν και γιατί είναι ένα από τα πιο υγιεινά τρόφιμα που μπορείς να φας.

1. Τα ρεβίθια είναι εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης

Η πρωτεΐνη είναι ένα θεμελιώδες μακροθρεπτικό συστατικό που απαιτείται για τα πάντα, από την αποκατάσταση των μυών έως τη λειτουργία των ορμονών, έτσι τα ρεβίθια είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε οποιοδήποτε γεύμα ή σνακ για μια χορταστική ενίσχυση της πρωτεΐνης.                    

2. Τα ρεβίθια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες

Συνδύασε την υψηλή περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνες με την άφθονη ποσότητα φυτικών ινών τους—2 γραμμάρια φυτικών ινών ανά ουγγιά— και λαμβάνεις έναν φυσικά κερδοφόρο συνδυασμό θρεπτικών συστατικών που απαιτείται για να ικανοποιήσεις την πείνα και να παραμείνεις ικανοποιημένος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Οι πρωτεΐνες και οι φυτικές ίνες συνεργάζονται για να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της πέψης και να παρέχουν διαρκή κορεσμό.

3. Τα ρεβίθια είναι μια τροφή χαμηλού GI για τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα

Ο γλυκαιμικός δείκτης (GI) μετρά πόσο γρήγορα ορισμένα τρόφιμα προκαλούν την αύξηση του σακχάρου στο αίμα σας μετά την κατανάλωση τους. Τα ρεβίθια είναι αρκετά χαμηλά σε αυτή την κλίμακα με βαθμολογία 28. Και με την υψηλή περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, τα φασόλια είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.

4. Τα ρεβίθια βοηθούν να καλύψεις τις καθημερινές ανάγκες σιδήρου

Ένα φλιτζάνι ρεβίθια παρέχει περίπου 4,7 χιλιοστόγραμμα σιδήρου, συν 2,1 mg βιταμίνης C, η οποία βοηθά το σώμα να απορροφήσει το σίδηρο. Δεδομένου ότι ορισμένα είδη κρέατος και ψαριών, συμπεριλαμβανομένου του κόκκινου κρέατος και των οστρακοειδών, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, όσοι έχουν κόψει αυτές τις πηγές σιδήρου από τη διατροφή τους μπορεί να χάνουν τα 18 χιλιοστόγραμμα ημερήσιας ποσότητας. Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία, με συμπτώματα όπως αδυναμία και κόπωση.  

5. Τα ρεβίθια είναι γεμάτα με μικροθρεπτικά συστατικά που είναι υγιεινά για την καρδιά

Πέρα από τις πρωτεΐνες και τις φυτικές ίνες, τα ρεβίθια προσφέρουν άφθονες ισχυρές βιταμίνες και μέταλλα, όπως μαγνήσιο , κάλιο και σελήνιο. Το κάλιο, για παράδειγμα, έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης , μεταξύ των πολλών άλλων λειτουργιών του. Αυτά τα μέταλλα παίζουν επίσης ρόλο στη μείωση της φλεγμονής , η οποία συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

6. Τα ρεβίθια περιέχουν ενώσεις που προλαμβάνουν τον καρκίνο

Τα ρεβίθια παρέχουν τα αντιοξειδωτικά βιταμίνη Β και σελήνιο και έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν στην αποτροπή ορισμένων μορφών καρκίνου. Όταν τρως ρεβίθια, το σώμα σας δημιουργεί ένα λιπαρό οξύ βραχείας αλυσίδας που ονομάζεται βουτυρικό, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην απαλλαγή του σώματος από άρρωστα και πεθαμένα κύτταρα. Περιέχουν επίσης τις άλλες διατροφικές βιοδραστικές ενώσεις λυκοπένιο, Biochanin A και σαπωνίνες που έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο ορισμένων τύπων καρκίνου.

 

theissue.gr

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael