Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ανακοινώθηκε παράταση έκπτωσης στην αντλία αλλά... «κουτσουρεμένη»

Παράταση στην επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης για ένα τρίμηνο με 15 λεπτά το λίτρο με ΦΠΑ, ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Η οικονομία πάει ικανοποιητικά», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, που αναφέρθηκε παράλληλα στα οικονομικά δεδομένα και τις προβλέψεις για το 2023, αλλά και τις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση.

Όπως επισήμανε είναι απολύτως εφικτός ο στόχος για την κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας μέσα στον επόμενο χρόνο, ενώ σημείωσε ότι το 2023 η χώρα επιστρέφει σε πρωτογενή πλεονάσματα, έχοντας καταφέρει λόγω υψηλής ανάπτυξης, την καλύτερη βελτίωση στα δεδομένα.

Η μείωση του πρωτογενούς ελλείμματος είναι η σημαντικότερη σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Το ύψος του ΑΕΠ είναι ένα πρόβλημα, αλλά η βιωσιμότητα του χρέους δεν τίθεται εν αμφιβόλω, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Σταϊκούρας. Σε ό,τι αφορά το food pass, είπε ότι είναι μέτρο δημοσιονομικά ουδέτερο και προέρχεται από τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων. Στην ερώτηση αν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για το επίδομα θέρμανσης, για παράδειγμα, ο κ.Σταϊκούρας είπε:

Την Τετάρτη θα υπάρξει σημαντική εκταμίευση 500 εκατ ευρώ προς αδύναμους, αλλά και η εκταμίευση γενναίας δόσης του επιδόματος θέρμανσης, στο ύψος των 190 εκατ. ευρώ. Μιλάμε για 700 εκατ. ευρώ που θα πιστωθούν την Τετάρτη.

Η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης, ύψους 25 λεπτών το λίτρο με ΦΠΑ, αποφασίσαμε να παραταθεί για ένα ακόμη τρίμηνο στα 15 λεπτά με ΦΠΑ.

Παρατείνεται η επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 15 λεπτά το λίτρο για ένα τρίμηνο

Στα μέσα Φεβρουαρίου θα είναι έτοιμη η πλατφόρμα για το foodpass- Στο τέλος του ίδιου μήνα η πρώτη καταβολή στους δικαιούχους

Η μείωση του πρωτογενούς ελλείμματος είναι η σημαντικότερη σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Το ύψος του ΑΕΠ είναι ένα πρόβλημα, αλλά η βιωσιμότητα του χρέους δεν τίθεται εν αμφιβόλω, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι μέχρι τα μέσα του Φεβρουαρίου θα είναι έτοιμη η πλατφόρμα για τη χορήγηση της ενίσχυσης των νοικοκυριών στα καταστήματα τροφίμων. Επανέλαβε ότι τα εισοδηματικά κριτήρια είναι 16.000 για ένα άτομο, 24.000 ευρώ για ένα ζευγάρι και προσαυξάνεται κατά 5.000 ανά άτομο.

Το μέτρο θα ισχύσει από τον Φεβρουάριο (η πρώτη καταβολή, πίστωση στην κάρτα θα γίνει στα τέλη Φεβρουαρίου) και για έξι μήνες. Αν ο πολίτης δεν εξαντλείσει το ποσό που θα μπαίνει ως επιδότηση στην κάρτα το ποσό θα μεταφέρεται στον επόμενο μήνα, δεν χάνεται. 

 

dikaiologitika.gr


 


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael