Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Μουντιάλ 2022: Στους «8» Μαρόκο και Πορτογαλία -Τα ζευγάρια των προημιτελικών

Το εμφατικό 6-1 της Πορτογαλίας επί της Ελβετίας, με το χατ τρικ του Ράμος και η μεγάλη έκπληξη που σημειώθηκε νωρίτερα στην Αλ-Ραγιάν, όπου το Μαρόκο απέκλεισε στα πέναλτι την Ισπανία με ήρωα τον Μπόνο, «σημάδεψαν» την τελευταία ημέρα της φάσης των «16» του Μουντιάλ 2022.

-----------------

Το καταπληκτικό Μαρόκο το έκανε κι αυτό! Με «ήρωα» τον γκολκίπερ Μπόνο, ο οποίος απέκρουσε δύο πέναλτι στη «ρώσικη ρουλέτα», η αφρικανική ομάδα επικράτησε της Ισπανίας με 3-0 στα πέναλτι και πέρασε στους «8».

Το παιχνίδι κύλησε όπως αναμενόταν, με τους Ισπανούς να κρατούν την μπάλα και με το κλασικό «τίκι τάκα» να ελέγχουν το ρυθμό, χωρίς όμως να μπορούν να διασπάσουν εύκολα την αμυντική λειτουργία των Μαροκινών.

Το Μαρόκο ήταν άψογα στημένο όσον αφορά την αμυντική του λειτουργία και μάλιστα με «κλεμμένες» μπάλες κατάφερε να φανεί πιο επικίνδυνο σε σχέση με τους Ισπανούς, οι οποίοι είχαν την μπάλα αλλά χωρίς τις μεγάλες ευκαιρίες.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τις δύο ομάδες να έχουν από μία καλή φάση, ενώ το δεύτερο ημίχρονο, παρόλο που ο ρυθμός ήταν πεσμένος, οι δύο ομάδες απείλησαν περισσότερο και μάλιστα στο τέλος οι Ισπανοί παραλίγο να πάρουν το ματς και το εισιτήριο για τη φάση των «8».

Στη διαδικασία των πέναλτι όμως, με τον Μπόνο να δείχνει την κλάση του αλλά και τους Ισπανούς να μη δείχνουν την ίδια δίψα για πρόκριση, το Μαρόκο κατάφερε την πρώτη μεγάλη έκπληξη στη φάση των «16».

Οι Ισπανοί αστόχησαν στις τρεις πρώτες εκτελέσεις, με τη μία να φτάνει στο δοκάρι και τις άλλες δύο να μπλοκάρονται από τον φοβερό Μπόνο, ο οποίος έστειλε τη χώρα του στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Με «σπασμένα φρένα» η Πορτογαλία διέλυσε την Ελβετία με 6-1 και με απόλυτο πρωταγωνιστή τον αντικαταστάτη του Ρονάλντο, Γκονσάλο Ράμος, ο οποίος πέτυχε το πρώτο χατ τρικ της διοργάνωσης, πέρασε εύκολα στους «8» του Μουντιάλ.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της και μόλις στο 17' προηγήθηκε, με τον 21χρονο Ράμος να δείχνει πως μπορεί να καλύψει άξια τον αρχισκόρερ της Εθνικής Πορτογαλίας Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η συνέχεια ήταν παρόμοια. Οι Πορτογάλοι πίεζαν συνεχώς, ο Ζοάο Φέλιξ και ο Μπρούνο Φερνάντες έλυναν και έδεναν στο κέντρο και έτσι από κόρνερ του Μπρούνο σκόραρε ο πολύπειρος αμυντικός Πέπε με κεφαλιά.

Από τα τέσσερα ζευγάρια των προημιτελικών, που θα διεξαχθούν στις 9 και 10 Δεκεμβρίου, ξεχωρίζουν τα ντέρμπι, Αγγλία-Γαλλία και Ολλανδία-Αργεντινή, ενώ από κει και πέρα υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί στα άλλα δύο ματς, με Βραζιλία και Πορτογαλία να έχουν τον πρώτο λόγο απέναντι σε Κροατία και Μαρόκο αντίστοιχα.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των προημιτελικών του Μουντιάλ 2022:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/12

  • Κροατία - Βραζιλία 17:00
  • Ολλανδία - Αργεντινή 21:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/12

  • Μαρόκο - Πορτογαλία 17:00
  • Αγγλία - Γαλλία 21:00

 

iefimerida.gr

 


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael