Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Μουντιάλ 2022: Αργεντινή και Κροατία στους «4»! (βίντεο)

Η Αργεντινή επικράτησε στα πέναλτι (4-3, κανονική διάρκεια και παράταση 2-2) της Ολλανδίας και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Μουντιάλ 2022.

Μετά το δραματικό παιχνίδι της Κροατίας κόντρα στη Βραζιλία, που έδωσε στους Βαλκάνιους την πρόκριση στα πέναλτι, και ο δεύτερος προημιτελικός του Μουντιάλ στο Κατάρ εξελίχθηκε σε θρίλερ και μάλιστα πολύ πιο περιπετειώδες. Αυτήν τη φορά ήταν οι Λατινοαμερικάνοι που κατάφεραν να πάρουν το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση, ξανά στην ψυχοφθόρο διαδικασία των εκτελέσεων από τα 11 βήματα.

Πριν πάνε στα πέναλτι οι δύο ομάδες, είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με σκορ 2-2 στην κανονική διάρκεια του ματς και στην παράταση, με τους «οράνιε» να επιστρέφουν από το εις βάρος τους 2-0 στο 83. Ωστόσο, στις εκτελέσεις από την άσπρη βούλα ο Εμιλιάνο Μαρτίνες απόκρουσε τις δύο πρώτες των Ολλανδών, επαναλαμβάνοντας σε μεγάλο βαθμό αυτό που είχε κάνει και στον ημιτελικό του Κόπα Αμέρικα με την Κολομβία, όταν είχε πει «όχι» τρεις φορές.

Η Αργεντινή, η οποία είχε αποκλειστεί σε τρεις από τις τέσσερις τελευταίες παρουσίες της στη φάση των «8», έκανε ένα ακόμη βήμα για να βρεθεί πιο κοντά στο όνειρο -που είναι η τρίτη κατάκτηση του τροπαίου. Κι όταν περνά από τους προημιτελικούς φτάνει και στον τελικό, όπως έκανε το 1986, το 1990 και το 2104.

Η Κροατία επικράτησε της Βραζιλίας (1-1, 4-2 πέναλτι) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Μουντιάλ 2022.

Ο Λιβάκοβιτς κρατούσε όρθια τη «Χρβάτσκα» κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, σταματώντας κάθε προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Τίτε.

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, με την αγωνία να κορυφώνεται. Ο Νεϊμάρ κατάφερε να σκοράρει με υπέροχο τρόπο στο 105'+1' και όλα έδειχναν πως η Βραζιλία θα πάρει την πολυπόθητη πρόκριση στα ημιτελικά. Μάλιστα, ο Βραζιλιάνος έγραψε ιστορία, αφού έφτασε τα 77 γκολ και «έπιασε» τον Πελέ.

Όμως, ο Πέτκοβιτς, που πήρε την πάσα από τον Όρσιτς, σκόραρε στο 116' και ο αγώνας πήγε στη ρουλέτα των πέναλτι.

Εκεί, οι Κροάτες, που ήταν εύστοχοι σε όλα τους τα χτυπήματα, είδαν τη Βραζιλία να μην καταφέρνει να σκοράρει σε δύο εκτελέσεις, με τον Μαρκίνιος να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι και τον Λιβάκοβιτς να αποκρούει το πέναλτι του Ροντρίγκο, με αποτέλεσμα η Κροατία πλέον να περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της από το ματς Ολλανδία-Αργεντινή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/12

  • Μαρόκο - Πορτογαλία 17:00
  • Αγγλία - Γαλλία 21:00


iefimerida.gr

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael