Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Μικρή άνοδο για το πετρέλαιο

Μικρή άνοδο καταγράφουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου την ώρα που ο αγωγός Keystone από τον Καναδά στις ΗΠΑ δεν έχει επαναλειτουργήσει καθώς είχε καταγραφεί διαρροή και συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης.

Πρόκειται για εναν αγωγό κομβικής σημασίας που εξυπηρετεί τη μεταφορά 622 χιλιάδωνβαρελιών ημερησίως που στέλνει αργό πετρέλαιο από την Αλμπέρτα σε διυλιστήρια στις Μεσοδυτικές ΗΠΑ και στην Ακτή του Κόλπου.

Στο μεταξύ ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των επενδυτών μετά τις δηλώσεις Πούτιν ότι η Ρωσία, που είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας ενέργειας στον κόσμο, θα μπορούσε να μειώσει την παραγωγή και να αρνηθεί να πουλήσει πετρέλαιο σε οποιαδήποτε χώρα επιβάλλει κάποιο "ανόητο" πλαφόν.

Την ίδια ώρα, αβεβαιότητα επικρατεί σχετικά με την αποτελεσματικότητα των κυρώσεων της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο με τον υπουργό Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας να σημειώνει χαρακτηριστικά ότι ο αντίκτυπός τους δεν έχει ακόμη σαφή αποτελέσματα και πως η εφαρμογή τους είναι ακόμη ασαφής.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο αργού πετρελαίου WTI παραδόσεως Ιανουαρίου ενισχύεται κατά 0,84% στα 71,61 δολάρια ανά βαρέλι.

Το πετρέλαιο τύπου brent και συγκεκριμένα το συμβόλαιο παραδόσεως Φεβρουαρίου κερδίζει 0,53% στα 76,50 δολάρια ανά βαρέλι.  


capital.gr

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael