Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Με αυτό τον τρόπο λιώνουν το χιόνι στην άσφαλτο (βίντεο)

Ένα «έξυπνο» σύστημα για το αυτόματο λιώσιμο του πάγου υπόσχεται να δώσει τέλος σε πολλά από τα προβλήματα που προκαλεί ο χιονιάς.

Ο χιονιάς προκαλεί σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών την ίδια ώρα που πολλές φορές αποτελεί αιτιά εγκλωβισμού των κατοίκων ορισμένων περιοχών στα σπίτια τους.

Με δεδομένες, λοιπόν, τις δυσκολίες που προκαλούν οι χιονοπτώσεις, αρκετές εταιρείες εργάζονται πυρετωδώς πάνω στην εξέλιξη κάποιων τεχνολογιών που θα κάνουν τη «χειμερινή ζωή» μας ευκολότερη, λειτουργώντας επικουρικά στις προσπάθειες που καταβάλλουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η γαλλική εταιρεία Eurovia που έχει αναπτύξει το σύστημα Power Road, δηλαδή αυτο-θερμαινόμενους δρόμους που λιώνουν τον πάγο - Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Τα προβλήματα, ωστόσο, κατά τον χιονιά, δεν εντοπίζονται μόνο στους δρόμους, αλλά και στις θέσεις στάθμευσης έξω από τα σπίτια μας, ειδικά εφόσον αυτές δεν φέρουν στέγαστρο. Πρόκειται για μια εφιαλτική κατάσταση για όσους ξυπνούν το πρωί και διαπιστώνουν έντρομοι ότι αδυνατούν να προσεγγίσουν το όχημά τους ή να εξέλθουν από το σπίτι τους.

λιώσιμο πάγων δρόμος άσφαλτος

Λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα υπόσχεται να δώσει ένα ιδιαίτερα χρήσιμο σύστημα που βρίσκει εδώ και αρκετά χρόνια εφαρμογή σε πολλές περιοχές που πλήττονται από τον χιονιά, με χαρακτηριστικά παράδειγμα την πόλη Holland του Μίσιγκαν των ΗΠΑ, από το 1980.

λιώσιμο πάγων δρόμος άσφαλτος

Η λειτουργία του συστήματος είναι ιδιαίτερη απλή. Σε όλη την επιφάνεια της ασφάλτου δημιουργούνται κοψίματα όπου τοποθετούνται θερμαινόμενα καλώδια. Το σύστημα λειτουργεί από έναν αισθητήρα θερμοκρασίας και υγρασίας, ενεργοποιώντας αυτόματα τα θερμαινόμενα καλώδια κατά τη διάρκεια χιονοθύελλας.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη τεχνική, ενδείκνυεται για ένα μεγάλο φάσμα επιφανειών, συμπεριλαμβανομένων όσων είναι κατασκευασμένων από μάρμαρο, τσιμέντο και πέτρα.

Δείτε τη λειτουργία του συστήματος

carandmotor.gr

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael