Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Πώς θα φτιάξεις πεντανόστιμα γιορτινά γλυκά, αλλά θα μειώσεις λίπος και θερμίδες;

Η εποχή των χριστουγεννιάτικων γλυκών έχει ξεκινήσει για τα καλά. Κι αν αγχώνεσαι πως αυτή η πληθώρα από κουλουράκια, κέικ, τσουρέκια και λοιπά σημαίνει το τέλος της υγιεινής διατροφής, τώρα θα αλλάξεις άποψη. Συγκεντρώσαμε μυστικά, κόλπα και συμβουλές από σεφ, διατροφολόγους και λοιπούς foodies που θα να φτιάξεις γλυκίσματα με περισσότερα από τα καλά συστατικά (πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα), ενώ ταυτόχρονα θα μειώσεις λίπος και θερμίδες. Και το καλύτερο: Τα γλυκά σου θα παραμείνουν πεντανόστιμα.

Μαύρα φασόλια στα γλυκά! Κι όμως ναι!

Πρόσθεσε μαύρα φασόλια στα brownies και κολοκυθάκια στα λευκά μπισκότα Αλήθεια! Μπορείς να πάρεις τη δόση σου σε σοκολάτα –και επιπλέον φυτικές ίνες και πρωτεΐνη- προσθέτοντας φασόλια στα brownies σου.

Άλλη επιλογή: Τα τριμμένα κολοκυθάκια είναι μια εξαιρετική προσθήκη για ζουμερά και νόστιμα γλυκά μπισκότα χωρίς πρόσθετα λιπαρά.

Επίλεξε... μινιμαλιστικά

Επένδυσε σε ένα σετ μίνι φόρμες για μάφιν και θα έχεις αμέσως έλεγχο στις μερίδες, συμβουλεύει ο διαιτολόγος Keri Gans, R.D. και συγγραφέας του The Small Change Diet. Οι μίνι εκδοχές των αγαπημένων σου χριστουγεννιάτικων μπισκότων είναι εξίσου απολαυστικά όπως και τα μεγαλύτερα... και είναι και πιο χαριτωμένα!

Πρόσθεσε chia στα μπισκότα σου

Οι σπόροι chia προσθέτουν φυτικές ίνες, ωμέγα 3, κάλιο, σίδηρο και ασβέστιο στα γλυκά σου. Μπορείς να προσθέσεις 2 κ.σ. στη ζύμη σου για κάθε 12άδα cookies ή μάφιν.

Χρησιμοποίησε αλεύρι από ρεβίθια

Όταν χρησιμοποιείς αλεύρι από ρεβίθια, αυξάνεις την πρόσληψη φυτικών ινών και πρωτεΐνης, εξηγεί η διαιτολόγος Ashley Koff, R.D. Επειδή η χρήση διαφορετικού αλευριού στη ζαχαροπλαστική μπορεί να είναι λίγο προβληματική, αναζήτησε συνταγές σχεδιασμένες για το συγκεκριμένο τύπο αλευριού και κατά προτίμηση διάλεξε εκείνες που περιέχουν πολλά υγιεινά μπαχαρικά, όπως κανέλα (η οποία συμβάλει στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα) και τζίντζερ (που είναι αντιφλεγμονώδες).

Φτιάξε μπισκότα με λάδι καρύδας

Στα μπισκότα μπορείς να αντικαταστήσεις το βούτυρο με λάδι καρύδας.

Μια πολύ εύκολη και γευστική συνταγή: Χτύπησε 225 γρ. λάδι καρύδας και ½ φλ. ζάχαρη άχνη μέχρι να αναμιχθούν καλά. Πρόσθεσε 1 φλ. καρύδια πεκάν, 2 φλ. αλεύρι, ½ κ.γ. αλάτι και 1 κ.σ. βανίλια και ανάμειξε μέχρι αφρατέψει το μείγμα σου.

Χρησιμοποίησε ένα κουτάλι παγωτού για να φτιάξεις μπαλίτσες και πάτησέ τες ώστε να έχουν πάχος περίπου 1 εκ. Βάλε στο ψυγείο για 10 λεπτά και μετά ψήσε τα μπισκότα σου για 20 λεπτά στους 175 βαθμούς Κελσίου, γυρίζοντας το ταψί στα μισά του ψησίματος. Άφησε τα μπισκότα να κρυώσουν επάνω σε μία σχάρα.

Η πιο διαφορετική και νόστιμη μηλόπιτα

Ξέχνα τη βουτυρένια ζύμη και βάλε τη γέμιση κατευθείαν μέσα στα μήλα.

Χρησιμοποίησε κρεμώδες τυρί με χαμηλά λιπαρά αντί για κανονικό

Είτε φτιάχνεις τσιζκέικ είτε frosting για τα κεκάκια σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαλακό τυρί με λίγα λιπαρά ή να αναμείξεις το τυρί με στραγγιστό γιαούρτι: έτσι κόβεις στα μισά τα λιπαρά και αυξάνεται η πρωτεΐνη. Επιπλέον, το γιαούρτι έχει προβιοτικά που σου κάνουν καλό!

Βάλε κολοκύθα παντού

Αντί για βούτυρο ή λάδι σε σάλτσες και ζύμες μπορείς να χρησιμοποιήσεις πουρέ κολοκύθας, ο οποίος έχει υπέροχη κρεμώδη υφή και όμορφο πορτοκαλί χρώμα, προτείνει η διαιτολόγος Jessica Cording, R.D.

 

shape.gr

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael