Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Επιδεινώνεται ο καιρός από σήμερα -Βροχές και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας!

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού σήμερα, Κυριακή (18/12) με κύριο χαρακτηριστικό την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και τις τοπικές βροχές.

Πάντως παρά την απότομη αλλαγή του καιρού, τα φετινά Χριστούγεννα προβλέπονται... ηλιόλουστα με θερμοκρασίες που θα θυμίζουν... Πάσχα.

Αρχικά στα βορειοανατολικά και βαθμιαία στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τις Κυκλάδες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά και νότια από νότιες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 4 με 5 βαθμούς στα βόρεια και κατά 2 με 3 βαθμούς στα νότια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 16 βαθμούς και στα νότια τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα (18/12) από την ΕΜΥ:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, που από τις πρωινές ώρες στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία και βαθμιαία την κεντρική θα ενταθούν.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά θαλάσσια παραθαλάσσια τοπικά έως 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός τη Δευτέρα (19/12)

Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 5 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 8 και πιθανώς από το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα η οποία στην ανατολική Ελλάδα θα είναι αισθητή. Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και το βόρειο Αιγαίο δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Ελλάδα θα φτάσει τους 18 βαθμούς, στη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 20 και στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τρίτη (20/12)

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά τοπικές χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 8 και στο Αιγαίο πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως στα βόρεια.

 

iefimerida.gr


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael