Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Συζήτηση για την Παιδιατρική Κλινική στο Μαμάτσειο: Απογοητευτική απάντηση της Υπουργού Υγείας...χωρίς καμία δέσμευση για ενίσχυση με μόνιμους Ιατρούς

«Καλλιόπη Βέττα – Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης για την Παιδιατρική Κλινική: Απογοητευτική η απάντηση της Υπουργού Υγείας, χωρίς καμία δέσμευση για ενίσχυση με μόνιμους Ιατρούς ενώ ανέφερε ότι το Μαμάτσειο βρίσκεται στην πρώτη θέση σε διεθνές επίπεδο!»

Συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα προς την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ. Ασημίνα Γκάγκα με θέμα: «Η υποστελέχωση της παιδιατρικής κλινικής της Κοζάνης με ευθύνη της κυβέρνησης, προκαλεί μεγάλη ανασφάλεια στους πολίτες της περιοχής»

Η κ. Βέττα, στην πρωτολογία της, ανέδειξε το πρόβλημα της υποστελέχωσης της κλινικής, την επιβάρυνση των ιατρών, των κενών στο εφημεριακό πρόγραμμα, την έλλειψη προκήρυξης θέσεων  από την 3η Υ.Π.Ε. εδώ και δύο χρόνια – παρά τον μεγάλο αριθμό νοσηλειών και εισαγωγών παιδιών-, ενώ μετέφερε την έντονη ανησυχία της τοπικής κοινωνίας που εκφράστηκε με το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας της 26ης Οκτωβρίου.

Στην πρωτολογία της η Υπουργός επεσήμανε ότι, ουσιαστικά, δεν χρειάζονται παραπάνω προσλήψεις στο Νοσοκομείο λόγω των ελάχιστων περιστατικών ενώ, σε μια προσπάθεια απόσεισης ευθυνών ανέφερε ότι δεν έγιναν προκηρύξεις θέσεων Παιδιάτρων, καθώς η διοίκηση του Μαμάτσειου δεν το ιεράρχησε ψηλά στις προτεραιότητες της.

Η κ. Βέττα, τόνισε στην δευτερολογία της, ότι η ανυπαρξία δέσμευσης για προσλήψεις είναι απογοητευτική ενώ επεσήμανε ότι οι χιλιομετρικές αποστάσεις είναι μεγάλες, άρα δεν είναι ευχερής η πρόσβαση των παιδιών σε μακρινά νοσοκομεία.

Επίσης, στηλίτευσε την ανυπαρξία της ρήτρας μετάβασης, καθώς εκλείπει οποιαδήποτε ειδική μεταχείριση της Π.Ε Κοζάνης σε όλα τα νομοσχέδια, επέκρινε το Υπουργείο Υγείας για την αδιαφορία απάντησης στον κοινοβουλευτικό έλεγχο (ενδεικτικά, από τις 20 ερωτήσεις που έχει καταθέσει η Βουλευτής, οι 18 δεν έχουν απαντηθεί), ενώ έκλεισε, λέγοντας, ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για απαξίωση του ΕΣΥ και παράδοση του σε ιδιωτικά συμφέροντα είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Τέλος, στη απάντηση της η κ. Γκάγκα, επεσήμανε ότι δεν είναι πρόβλημα το γεγονός ότι υπολειτουργεί η Παιδιατρική του Μαμάτσειου, μιας και τα παιδιά μπορούν να πηγαίνουν στην Πτολεμαΐδα ενώ, ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η αναφορά της ότι η αναλογία γιατρών - ασθενών στο Μαμάτσειο είναι από τις καλύτερες σε διεθνές επίπεδο!

Κλείνοντας, επέλεξε να κάνει αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντας ελλιπή και παραπλανητικά στοιχεία για την στελέχωση των Νοσοκομείων αντί να αναπτύξει ένα δεσμευτικό πλαίσιο για την στελέχωση των κενών οργανικών θέσεων.

Συμπερασματικά, δεν προβλέπεται  να υπάρξουν προσλήψεις μόνιμων παιδιάτρων, καθώς η κυβέρνηση, δέσμια των αντιλήψεων της για το δημόσιο τομέα, θεωρεί ότι δεν υπάρχουν επείγουσες ανάγκες και ότι όλα βαίνουν καλώς με το Ε.Σ.Υ. της περιοχής.


https://www.youtube.com/watch?v=fcrcU5hZHQE&feature=youtu.be

 

Καλλιόπη Βέττα 

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΠΕ Κοζάνης


 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael