Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

1ο Δημ. Σχολ. Σιάτιστας: Στο Βουδούρειο το έκτακτο δελτίο για τη μάχη της Σιάτιστας (φωτο)

Σιάτιστα. Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022, ώρα 19:00, Πολιτιστικό Κέντρο «Άρης και Λίλιαν Βουδούρη». Μαθητές και μαθήτριες της Ε2΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας βγάζουν στον «αέρα» μια δική τους δημιουργία, την εκπαιδευτική ταινία «Έκτακτο δελτίο: Η μάχη της Σιάτιστας 1912».
Με αφορμή τη συμπλήρωση 110 χρόνων από την απελευθέρωση της Σιάτιστας, τα παιδιά, δείχνοντας δύναμη, παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της δουλειάς τους έπειτα από ένα δεκαήμερο κινηματογράφησης σε διάφορα σημεία του τόπου μας.Με μοναδικές ερμηνείες από τα παιδιά, η ταινία κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών από την αρχή μέχρι το τέλος. Οι νεαροί και νεαρές δημοσιογράφοι κατάφεραν με το έκτακτο δελτίο τους να σκορπίσουν γνώση και συγκίνηση, με αποτέλεσμα να κερδίσουν το δυνατό χειροκρότημα πλήθους κόσμου που βρέθηκε στο Βουδούρειο.

Την εκδήλωση προλόγισε η διευθύντρια του σχολείου, κ. Στέφου Ζωή – Δέσποινα, η οποία μίλησε για τη σημασία των βιωματικών μαθημάτων και την ξεχωριστή δημιουργία των μαθητών πάνω σε ένα θέμα από την τοπική ιστορία.  

Για τους στόχους της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής δράσης και τη σημασία της δημιουργίας της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής ταινίας μίλησε στο τέλος ο δάσκαλος των μαθητών της Ε2΄ τάξης, Μιχάλης Δούβλος.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στη δημιουργία της ταινίας. Αποτελούν την αφορμή να γνωρίσουμε κι εμείς ένα κομμάτι της ιστορίας της Σιάτιστας, μέσω της δικής τους δημιουργίας. Αφήνουν στο αρχείο του σχολείου και του τόπου τους ένα μοναδικό οπτικοακουστικό αφιέρωμα.

Επιπλέον, μητέρες μαθητών και μαθητριών πριν την έναρξη της εκδήλωσης μοίρασαν στον κόσμο μια άλλη δημιουργία των παιδιών, ένα χειροποίητο έντυπο το οποίο δημιούργησαν στο σχολείο ως ανατροφοδότηση του συγκεκριμένου σχολικού προγράμματος. Θερμές ευχαριστίες και στους γονείς όλων των παιδιών. Βοήθησαν, συμπαραστάθηκαν, στάθηκαν δίπλα σε αυτή την προσπάθεια.
Θερμές ευχαριστίες για την παρουσία στην εκδήλωση των παιδιών στον εκπρόσωπο της Ιεράς Μητρόπολης Σισανίου και Σιατίστης Αρχιμανδρίτη π. Γεώργιο Ράνιο, στην Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Ντιό Ευφροσύνη, στον Δήμαρχο Βοΐου κ. Ζευκλή Χρήστο, στον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού κ. Τσιαούση Ναούμ, στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Σιάτιστας κ. Τέρτη Μάρκο και στο μέλος του Τοπικού κ. Σφενδόνη Παναγιώτα, στον Διευθυντή του Γενικού Λυκείου Σιάτιστας κ. Θεοδωρόπουλο Θωμά και στον κ. Κώτσικα Λάζαρο για την τιμή να παρευρεθούν στη γιορτή των παιδιών.

Επιπλέον, ευχαριστίες στον Δήμο Βοΐου για τη φιλοξενία στο «Άρης και Λίλιαν Βουδούρη» και στον υπάλληλο του δήμου μας, κ. Καραμάνη Γεώργιο, για την τεχνική κάλυψη της εκδήλωσης.

Χαρά δίνει κάθε φορά η παρουσία παππούδων, γιαγιάδων, νονών κι άλλων αγαπημένων προσώπων των παιδιών καθώς και απλού κόσμου που έρχεται να κερδίσει κομμάτια γνώσης από την τοπική ιστορία. Θερμές ευχαριστίες.

 


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael