Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Σιάτιστα: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή Των Παμμεγίστων Ταξιαρχών (φωτο-βίντεο)

Τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022 παραμονή της εορτής Των Παμμεγίστων Ταξιαρχών εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανασίου, πλαισιωμένο από τους Ιερείς π. Νέστορα, π. Προκόπιο και π. Δημήτριο αλλά και πλήθος πιστών.

Πριν το τέλος εψάλη και αρτοκλασία.

Την Τρίτη στις 7:30 το πρωί, ανήμερα της εορτής θα ψαλεί ο Πανηγυρικός Όρθρος και τελεστεί η Θεία Λειτουργία επί τη εορτή Των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στον ομώνυμο Ι. Ν. στη Σιάτιστα.

Μοναχός Ιωνάς, κτήτορας Ι. Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σιάτιστας

Λίγα λόγια για τον μοναχό Ιωνά
Ο λόγιος αυτός μοναχός καταγόταν από παλιά αρχοντική οικογένεια της Σιάτιστας, ο οποίος αμέσως μετά το θάνατο των γονέων του, διέθεσε όλη την περιουσία του και ανήγειρε τον Ιερό Ναό των Αγίων Ταξιαρχών, τον οποίο διακόσμησε με αγιογραφίες και τον εμπλούτισε με ιερά σκεύη, με άμφια και με λειτουργικά βιβλία.
Στον γυναικωνίτη, ανεβαίνοντας την εσωτερική σκάλα, ξεχωρίζει η μορφή του κτίτορα Ιωνά, που εικονίζεται με σχήμα μοναχού και κρατά στα χέρια του το ομοίωμα του Ναού.


Για τον Μοναχό Ιωνά μίλησε στο κήρυγμα του ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης και Δρ Θεολογίας Αναστάσιος Δάρδας.

Δείτε το βίντεο του Siatista-Info:

 Siatista-Info

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael