Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget


Type Here to Get Search Results !

Η Ε.Ι.Ν.ΔΥ.Μ καταδικάζει το απαράδεκτο γεγονός στο Κ.Υ.Κοζάνης

Η Ε.Ι.Ν.ΔΥ.Μ καταδικάζει το απαράδεκτο γεγονός που έλαβε χώρα χθες 02/11 το μεσημέρι στο ΚΥ Κοζάνης

Η Ε.Ι.Ν.ΔΥ.Μ καταδικάζει το απαράδεκτο γεγονός που έλαβε χώρα χθές 02/11 το μεσημέρι στο ΚΥ Κοζάνης όπου ένας πολίτης με λοστό προκάλεσε υλικές ζημιές θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα εργαζομένων υγειονομικών συναδέλφων. Το συμβάν είναι ένα από τα πολλά περιστατικά βίας που συμβαίνουν σε χώρο παροχής υπηρεσιών υγείας την τελευταία τριετία. Αναδεικνύεται πάλι με εμφατικό τρόπο η τραγική υποστελέχωση των δομών υγείας, τόσο από υγειονομικό προσωπικό, όσο και από το απαραίτητο προσωπικό φύλαξης. Για παράδειγμα, φύλαξη υπήρχε στο ΚΥ αλλά μόνο κατά την περίοδο των εμβολιασμών του μεγαλύτερου όγκου του πληθυσμού αλλά ξαφνικά σταμάτησε να υπάρχει. Οι υπηρεσίες φύλαξης συνήθως καλύπτονται από προσωπικό ορισμένου χρόνου, ενώ είναι φανερή η ανάγκη για μόνιμο και σταθερό προσωπικό για την ασφάλεια τόσο των υγειονομικών όσο και των ασθενών.

Η ευθύνη φυσικά ανήκει στην 3η ΥΠΕ και το Υπουργείο που έχει αφήσει το Κ.Υ. τραγικά υποστελεχωμένο, με ελλείψεις και κενά σε υγειονομικούς, προσωπικό φύλαξης κ.α. Επιπλέον, η πολιτική της συγχώνευσης υπηρεσιών και δομών υγείας, όπως το παράδειγμα του Κ.Υ. και του Ιατρείου της ΔΕΗ που συστεγάζονται, αποδεικνύει ότι οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, τη στιγμή που και οι δύο δομές καλύπτουν τις ανάγκες χιλιάδων πολιτών και ασφαλισμένων εργαζόμενων της ΔΕΗ.

Τέτοια περιστατικά θα πληθαίνουν δυστυχώς λόγω της συνεχούς υποβάθμισης του δωρεάν συστήματος υγείας με την υποστελέχωση όλων των δομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας αλλά και με το νομοσχέδιο που πρόκειται να περάσει η κυβέρνηση που καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.

Οι υγειονομικοί του ΕΣΥ με το φιλότιμο και την άοκνη εργασία τους ανέδειξαν τη σπουδαιότητα του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας σε δύσκολες περιόδους ειδικά στην περιοχή μας. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για ένα δωρεάν ποιοτικό σύστημα υγείας για ΌΛΟΥΣ. Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε σε αγωνιστική συμπόρευση με τους ασθενείς, με όλο το λαό, για την ενίσχυση και στελέχωση όλων των δημόσιων δομών υγείας. 


 

 

 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael