Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

«Ηρθαν παιδίμ' οι Έλληνες, λευτερωθήκαμι»: Iστορικό οδοιπορικό σήμερα στο «Βουδούρειο» Πολιτιστικό Κέντρο Σιάτιστας

“'Ηρθαν παιδίμ' οι Έλληνες, λευτερωθήκαμι”, ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΪΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦETEINH ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 4ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1912

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 6:00 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Σιάτιστας «ΑΡΗΣ & ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ» διοργανώνεται η εκδήλωση με τίτλο «'Ηρθαν παιδίμ' οι Έλληνες, λευτερωθήκαμι».

Είναι ένα ιστορικό οδοιπορικό της Μάχης της Σιάτιστας που ξεκινά από την τελευταία επίσκεψη του Παύλου Μελά στην Σιάτιστα και ολοκληρώνεται με τα πρώτα Χριστούγεννα που γιόρτασε η πόλη μετά την απελευθέρωση.

Οι θεατές της εκδήλωσης θα μπουν στο κλίμα εκείνων των ιστορικών ημερών, από τις αναγνώσεις των μαρτυριών των πρωταγωνιστών τους, την προβολή ψηφιακών λευκωμάτων, και την εκτέλεση τραγουδιών και άλλων μουσικών σχετικών ακουσμάτων.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας, η Φιλαρμονική Σιάτιστας ενώ έκτακτη συμμετοχή θα έχουν η Χορωδία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας και η Χορωδία ΙΜ Σισανίου & Σιατίστης».

Ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής προσκαλεί τους Δημότες να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, η οποία θα αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία για την ιστορική επέτειο της Σιάτιστας.

 

 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael