Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Η Google σε «ακούει» κρυφά συνεχώς- Δες πώς μπορείς να σταματήσεις την ακρόαση

Πρακτικές συμβουλές για να σταματήσεις την ακρόαση της Google από τον υπολογιστή και το κινητό σου.

Όταν ήρθε στα αυτιά μας η είδηση (το 2019) ότι η Google και η Amazon έδιναν πρόσβαση σε ανθρώπινους εργολάβους σε ηχητικά κλιπ από τις συσκευές Google Home (τώρα Google Nest) και Echo των πελατών, σίγουρα όλοι μας τρομοκρατηθήκαμε.

Η Google άλλαξε έκτοτε την πολιτική της, απαιτώντας από εμάς να επιλέξουμε να ηχογραφούμε φωνητικές αναζητήσεις εξαρχής. Η συμμετοχή επιτρέπει επίσης την ανθρώπινη αναθεώρηση, αν και ο ήχος είναι ανώνυμος.

Σε περίπτωση που δεν θυμάσαι αν επέλεξες να συμμετέχεις ή όχι, ή αν το έχεις κάνει και τώρα το μετανιώνεις, σου έχουμε τη λύση! Μπορείς να βρεις όλη τη δραστηριότητά σου στο Google, από την πλοήγηση στους Χάρτες Google έως τα ερωτήματα της μηχανής αναζήτησης, στην ενότητα Η «δραστηριότητά μου» του λογαριασμού σας Google.

Μπορείς να διαβάσεις μια λίστα στην εφαρμογή Google Home ή ακόμα και να ακούσεις το δικό σου ιστορικό φωνητικής αναζήτησης (αν έχει ηχογραφηθεί). Ευτυχώς, μπορείς εύκολα να καθαρίσεις τον λογαριασμό σου.

Βήματα – Διαγραφή των φωνητικών εγγραφών από τον Βοηθό Google:

  • στον υπολογιστή

1. Πήγαινε στη διεύθυνση myactivity.google.com στον υπολογιστή σου. Εάν έχεις πολλούς λογαριασμούς Gmail, βεβαιώσου ότι έχεις συνδεθεί σε αυτόν που σχετίζεται με τη συσκευή σου Google Home.

2. Κάνε κλικ στη Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών.

3. Επέλεξε Διαχείριση όλων των δραστηριοτήτων ιστού και εφαρμογών.

4. Κάνε κλικ στην επιλογή Φιλτράρισμα κατά ημερομηνία και προϊόν.

5. Επίλεξε Voice and Audio στη λίστα των Προϊόντων Google και κάνε κλικ στο Apply.

Από εκεί, μπορείς να δεις μια χρονολογική λίστα με όλες τις εντολές που έχεις δώσει στη συσκευή σου και να τις διαγράψεις.

  • στο τηλέφωνο

Δυστυχώς, δεν μπορείς ακόμα να φιλτράρεις κατά ημερομηνία και προϊόν στην εφαρμογή Google Home. Μπορείς να φιλτράρεις μόνο κατά ημερομηνία, επομένως πρέπει είτε να διαγράφεις εντολές μία κάθε φορά, είτε να διαγράφεις τα πάντα είτε η δραστηριότητά σου στον ιστό συγκεντρώνεται. Ωστόσο, λειτουργεί σε προγράμματα περιήγησης για κινητά.

Πώς να απενεργοποιήσετε τη δραστηριότητα φωνής και ήχου

Μπορείς να εμποδίσεις την Google να αποθηκεύει τις φωνητικές σου ηχογραφήσεις και τη δραστηριότητα ήχου μέσω των ρυθμίσεων του λογαριασμού σου Google. Ωστόσο, θα κάνει τη φωνητική αναζήτηση με τον Βοηθό Google (συμπεριλαμβανομένων των ηχείων Google Home) να σταματήσει να λειτουργεί μέχρι να την ενεργοποιήσεις ξανά.

Πώς μπορείς να το κάνεις από τον υπολογιστή: 

1. Πήγαινε στη διεύθυνση myactivity.google.com.

2. Κάνε κλικ στις γραμμές ρυθμίσεων επάνω αριστερά.

3. Επίλεξε Στοιχεία ελέγχου δραστηριότητας στο μενού.

4. Ενεργοποίησε ή απενεργοποίησε την επιλογή Συμπερίληψη ηχογραφήσεων.

5. Η Google θα ρωτήσει αν είσαι σίγουρος και θα σου πει λίγα περισσότερα για το τι σημαίνει παύση φωνής και ήχου. Εάν εξακολουθείς να θέλεις να το κάνεις, κάνε κλικ στην επιλογή «Συμφωνώ».

 

 theissue.gr

 

 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael