Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget


Type Here to Get Search Results !

Δημοπρασίες εκμίσθωσης αγροτεμαχίων Δήμου Βοΐου (Δελτίο Τύπου)

Συνεχίζονται τις επόμενες ημέρες οι δημοπρασίες εκμίσθωσης των αγροτεμαχίων του Δήμου Βοΐου. Συγκεκριμένα, αύριο, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022, θα διεξαχθούν, στο Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης οι δημοπρασίες εκμίσθωσης των γεωτεμαχίων Λευκοθέας, Μελιδονίου, Μεσόλογγου, Μολόχας, Πανάρετης, Πεπονιάς, Περιστέρας, Πλατανιάς, Πυλωρίου, Σημάντρου, Σκαλοχωρίου, Στέρνας, Τραπεζίτσας, Χορηγού και Χειμερινού. Μεθαύριο, Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022, θα διεξαχθούν, στο Δημοτικό Κατάστημα Ασκίου οι δημοπρασίες εκμίσθωσης των γεωτεμαχίων Μικροκάστρου, Παλαιοκάστρου και Σισανίου.

Η διεξαγωγή δημοπρασιών είναι υποχρεωτική για την εκμίσθωση των δημοτικών καλλιεργήσιμων εκτάσεων. Τα προηγούμενα έτη δεν πραγματοποιήθηκαν δημοπρασίες εξαιτίας των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, παρά ταύτα με ισχυρή παρέμβαση του Δήμου Βοΐου στην ηγεσία του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. επετράπη οι αγρότες καλλιεργητές να συμπεριλάβουν στις δηλώσεις ΟΣΔΕ τα δημοτικά αγροτεμάχια που καλλιεργούσαν αυθαίρετα, αφού είχε λήξει η συμβατική διάρκεια της μίσθωσής τους.

Ο Δήμος Βοΐου ανταποκρινόμενος στο αίτημα των αγροτών της περιοχής μας για την σύναψη συμβάσεων μίσθωσης των αγροτεμαχίων ιδιοκτησίας του, ώστε να αποφευχθούν οικονομικές ζημίες για τους ίδιους από τυχόν αποκλεισμό τους από

αγροτικές επιδοτήσεις, αφού δεν θα γίνονται πλέον δεκτές δηλώσεις αυθαίρετης καλλιέργειας, ολοκλήρωσε ενόψει του κτηματολογίου την καταγραφή των δημοτικών αγροτεμαχίων και προέβη στις διαδικασίες δημοπράτησής τους, με ομόφωνες αποφάσεις των οργάνων του (Δημοτικό Συμβούλιο – Οικονομική Επιτροπή), με τις οποίες καθορίστηκε και το κατώτατο ετήσιο μίσθωμα.

Ο Δήμος Βοΐου κατανοεί τα προβλήματα των συνδημοτών αγροτών και έχει αποδείξει ότι στέκεται πάντα δίπλα τους, προασπίζοντας με κάθε τρόπο τα συμφέροντά τους και θα συνεχίσει να το πράττει.

 

 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael