Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Μουντιάλ 2022: Οι Ιάπωνες φίλαθλοι καθάρισαν τις κερκίδες μετά από αγώνα! (βίντεο)

Ας συμφωνήσουμε ότι το φετινό Μουντιάλ δεν καλύπτει τις προσδοκίες των φιλάθλων του ποδοσφαίρου και ας το αφήσουμε εκεί. Πώς να το καταφέρει άλλωστε μία οργάνωση του 2022, που κουβαλάει χιλιάδες εργατικούς θανάτους στην πλάτη της, απορρίπτει την LGBTQ κοινότητα και βάζει αυστηρά όρια στην καλοπέραση.

Έχουμε δρόμο μπροστά μας για να μιλήσουμε απολογιστικά, ωστόσο τα σημάδια μέχρι στιγμής δεν είναι πολύ θετικά. Εκτός από μια κίνηση που έκαναν φίλαθλοι από την Ιαπωνία και έδωσαν λίγο φως στην κατά τ’ άλλα απογοητευτική γιορτή του ποδοσφαίρου. Μπορεί να περιμένατε κάποια φάση αγώνα σαν highlight δηλαδή, αλλά στην πραγματικότητα μια μικρή πράξη-ένδειξη πολιτισμού από Ιάπωνες φιλάθλους κερδίζει αυτόν τον τίτλο. Στα ελληνικά γήπεδα πάντως, δε συνηθίζεται τέτοιο θέαμα.

Εντωμεταξύ, η εθνική ομάδα της χώρας δεν έχει προλάβει καν να παίξει, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τους ακόλουθούς της να πάνε μέχρι το γήπεδο και να παρακολουθήσουν το ματς μεταξύ Κατάρ και Εκουαδόρ.

Και στη συνέχεια να συμμαζέψουν τα σκουπίδια. Όχι μόνο τα δικά τους. *Awkward silence γιατί δεν ξέρουμε πώς να αντιμετωπίσουμε τέτοιες στιγμές πολιτισμού*

Τη στιγμή κατέγραψε ο ινφλουένσερ Omar Farooq, ο οποίος δημοσίευσε βίντεο όπου φανς από την Ιαπωνία φορτωμένοι με τα φανελάκια τους και τις σημαίες τους, κουβαλούν ταυτόχρονα σακούλες και τις γεμίζουν με σκουπίδια που άφησαν άλλοι φίλαθλοι. Εμφανώς απορημένος (σαν κι εμάς), ο Omar σχολίασε:

Κάποιος να με πείσει ότι αυτό είναι φυσιολογικό. Οι Ιάπωνες φανς αποφάσισε να καθαρίσουν το στάδιο. Δεν είναι καν δικό τους παιχνίδι! 

Όταν τους ρώτησα «Γιατί καθαρίζετε κάτι που δεν έχει σχέση με εσάς;», η απάντηση ήταν «Οι Ιάπωνες δεν αφήνουν ποτέ πίσω σκουπίδια. Σεβόμαστε το μέρος. 

Δημοσιογράφος του BBC που εργάζεται στη χώρα της Ανατολικής Ασίας, Scott McIntyre, είχε αναφέρει το 2018 πως δεν πρόκειται απλά για μέρος της ποδοσφαιρικής τους κουλτούρας, αλλά της ιαπωνικής κουλτούρας γενικότερα. Εκείνη τη χρονιά, οι ίδιοι φίλαθλοι είχαν ξανακλέψει τις εντυπώσεις, όταν κατά τη διάρκεια του World Cup, ύστερα από ήττα της ομάδας τους από το Βέλγιο, έκατσαν ξανά «υπερωρία» για να καθαρίσουν τη Rostov Arena. Μετά από ήττα, ξανατονίζουμε.

 

neopolis.gr

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael