Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Και όμως, το φαξ ζει ακόμα – Αλλά όχι για πολύ

Απαραίτητο κάποτε σε κάθε γραφείο, πολλοί εκπλήσσονται όταν ακούνε ότι το φαξ επιβιώνει ακόμα σε κάποια μέρη. Τώρα, όμως, ετοιμάζεται να περάσει για πάντα στην ιστορία.

Η βρετανική εποπτική αρχή για τον τομέα των τηλεπικοινωνιών, Ofcom, σκέφτεται να αφαιρέσει τις υπηρεσίες φαξ από τη λίστα των τεχνολογιών τις οποίες είναι υποχρεωμένες να υποστηρίζουν οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες.

Ο κανόνας καθιερώθηκε το 2003, όταν τα φαξ ήταν ευρέως διαδεδομένα, αλλά λίγοι άνθρωποι επικοινωνούσαν με email και άλλες υπηρεσίες μηνυμάτων.

Και ενώ η αλλαγή του κανόνα, που θα επιτρέψει στα φαξ να περάσουν στην ιστορία, θα ισχύει μόνο για τη βρετανική αγορά, εντούτοις ανάλογα βήματα γίνονται  και αλλού στον κόσμο.

Η Αυστραλία προσπάθησε το 2019 να καταργήσει τα φαξ στα νοσοκομεία, όπου πολλοί γιατροί εξακολουθούσαν να τα χρησιμοποιούν, αφού δεν είχαν καν υπολογιστές στα γραφεία τους. Πολλά φαξ επιβιώνουν και στο βρετανικό σύστημα υγείας, NHS.  

Η ιστορία του φαξ

Η Xerox υπήρξε πρωτοπόρος στην εμπορική χρήση της τεχνολογίας του φαξ τη δεκαετία του 1960, όμως στην πραγματικότητα, το πρώτο μηχάνημα φαξ δημιουργήθηκε το 1843 από τον Alexander Bain.

Τις προηγούμενες δεκαετίες εστάλησαν εκατομμύρια φαξ, με το μηχάνημα να είναι αναγκαίο σε μεγάλες συναλλαγές που είχαν στενά χρονοδιαγράμματα, όπως οι πωλήσεις κατοικιών ή οι μεταγραφές ποδοσφαιριστών, καθώς επέτρεπαν την άμεση και με ακρίβεια αποστολή των συμβολαίων. Σήμερα, κανείς μπορεί να υπογράψει τα έγγραφα αυτά ηλεκτρονικά.

Ένα από τα πιο διάσημα φαξ στην ιστορία ήταν αυτό που έστειλε ο Michael Jordan το 1995. Το φαξ με το μήνυμα «I’m back» εστάλη στους Chicago Bulls, ενημερώνοντάς τους για την επιστροφή του παίκτη –που είχε αποσυρθεί- στην ενεργό δράση.

 

moneyreview.gr

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael