Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Χριστούγεννα με «καλάθι του νοικοκυριού»: Αλλάζει η λίστα των σούπερ μάρκετ

Το «καλάθι του νοικοκυριού» συνεχίζεται για τρίτη εβδομάδα, ενώ επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που ήθελαν τα Χριστούγεννα να αλλάζει η λίστα των σούπερ μάρκετ, ειδικά για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Οι αλλαγές στα προϊόντα θα γίνουν την εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα, οπότε θα γίνουν και οι πληρωμές επιδομάτων και συντάξεων Ιανουαρίου 2023, με σκοπό το χριστουγεννιάτικο τραπέζι να γίνει με όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος.

Ωστόσο, ακόμα οι καταναλωτές έχουν τις αμφιβολίες τους για το κατά πόσο είναι αποδοτική η συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Την ίδια ώρα, το υπουργείο Ανάπτυξης επιχειρεί να βάλει νέους κανόνες, όπως για παράδειγμα να εξασφαλίσει την επάρκεια των προϊόντων, που μόλις άδειαζαν από τα ράφια, δεν ανανεώνονταν.

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, η πρώτη κίνηση θα αφορά τη δημιουργία του «καλαθιού για ειδικές διατροφικές ανάγκες» που θα αφορά ομάδες πολιτών όπως οι διαβητικοί, που θα παρουσιαστεί σε 10 ημέρες, ενώ το δεύτερο «καλάθι», το εορταστικό θα παρουσιαστεί λίγο πριν την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης, δεν πρόκειται να αλλάξει ο αριθμός 51 για τα είδη των προϊόντων που είναι στη λίστα, μπορεί όμως να αλλάξει η σύνθεσή τους. Είπε χαρακτηριστικά:

«Δεν θα αλλάξουν οι 51 κατηγορίες γιατί αν αυτό ξεχειλώσει τότε η δυνατότητα των αλυσίων να μειώνουν τις τιμές προς τα κάτω θα μειωθεί. Όσο έχεις περιχαρακωμένο τον αριθμό δεν μπορεί να ξεφύγει καμία αλυσίδα. Ο στόχος είναι να πιεστούν οι αλυσίδες να συγκριθούν στις τιμές. Εγώ δεν θέλω να ξεφύγει κανείς για να βλέπετε στο e-katanalotis ποια αλυσίδα μας φέρεται καλύτερα».

 

ieidiseis.gr

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael