Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Wildlife Photographer of the Year: Οι καλύτερες φωτογραφίες άγριας ζωής για το 2022

Ένας καυγάς μεταξύ αρσενικών μελισσών για το ποιος θα ζευγαρώσει με τη θηλυκή μέλισσα είναι η φωτογραφία που κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό Wildlife Photographer of the Year.

Η φωτογραφία είναι της Αμερικανίδας Karine Aigner με τίτλο «The big buzz» (Ο μεγάλος βόμβος) και απαθανάτισε τη μοναδική αυτή στιγμή με φόντο την καυτή άμμο σε ένα ράντσο στο Τέξας.

Όπως αναφέρει το CNN, το κοντινό πλάνο της Aigner αποκαλύπτει την απελπισία ενός είδους που απειλείται από την κλιματική αλλαγή, τα φυτοφάρμακα και την απώλεια ενδιαιτημάτων.

Η Aigner είναι η πέμπτη γυναίκα που λαμβάνει το μεγάλο βραβείο στην 58χρονη ιστορία του διαγωνισμού, ανέφεραν οι διοργανωτές.

Ανάμεσα στους νικητές βρίσκεται και ο Έλληνας φωτογράφος Αγοραστός Παπατσάνης, ο οποίος θέλησε να δημιουργήσει ένα παραμυθένιο σκηνικό με πρωταγωνιστές τα άγρια μανιτάρια μορχέλες που μεγαλώνουν στους πρόποδες του Ολύμπου.

Περίμενε την ώρα που ο ήλιος θα ξετρύπωνε μέσα από τις φυλλωσιές των δέντρων και θα φώτιζε το νερό στο βάθος, και στη συνέχεια χρησιμοποίησε έναν ευρυγώνιο φακό και φλας για να αναδείξει τις λαβυρινθώδεις μορφές των μανιταριών. Οι μορχέλες θεωρούνται γαστρονομική λιχουδιά σε πολλά μέρη του κόσμου. Αν και είναι δύσκολο να καλλιεργηθούν, σε ορισμένα δάση ευδοκιμούν φυσικά.

 

(“The magical morels”, Αγοραστός Παπατσάνης, Ελλάδα)

Το βραβείο για τον «Νεαρό φωτογράφο άγριας ζωής της χρονιάς», απονεμήθηκε στον 16χρονο Katanyou Wuttichaitanakorn από την Ταϊλάνδη για την φωτογραφία του με τίτλο «The beauty of baleen». Η φωτογραφία του απεικονίζει την αντίθεση μεταξύ του σκούρου δέρματος, των ροζ ούλων και της αγκαθωτής μπαλένας, στο άνω σαγόνι μιας φάλαινας Bryde που αναδύεται στην επιφάνεια της θάλασσας.

 

(“The beauty of baleen”), Katanyou Wuttichaitanakorn)

Από αύριο, Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, οι νικήτριες φωτογραφίες θα εκτίθενται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, το οποίο και διοργανώνει τον διαγωνισμό Wildlife Photographer of the Year.

Δείτε παρακάτω τις καλύτερες φωτογραφίες του διαγωνισμού:

http cdn.cnn .com cnnnext dam 

(“House of bears”, Dmitry Kokh, Russia)

http cdn.cnn .com cnnnext dam (1) 

(“Shooting star”, Tony Wu, US/Japan)

http cdn.cnn .com cnnnext dam (2) 

(“Ndakasi’s passing”, Brent Stirton, South Africa)

http cdn.cnn .com cnnnext dam (3) 

(“The dying lake”, Daniel Núñez, Guatemala)http cdn.cnn .com cnnnext dam (5)
(“Battle stations”, Ekaterina Bee, Italy)

 

ecozen.gr

 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael