Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Βρείτε τρόπο να πέσει η τιμή σε τρόφιμα και καύσιμα!

Του Νίκου Συρίγου

Ο καλός καιρός της Ελλάδας μάς σώζει. Από πολλά και διάφορα. Κι ας τον πληρώνουμε «χρυσάφι» αυτόν τον ήλιο. Όμως μπαίνει χειμώνας.

Τη φύση δεν τη νικάς. Κι όταν πέσει η θερμοκρασία, ο κόσμος θα έχει ανάγκη να ζεσταθεί… Κι αυτή τη «ζεστή», υπό τις παρούσες συνθήκες, θα κληθεί να την πληρώσει πολύ ακριβά. Αν μπορεί. Γιατί ο περισσότερος κόσμος απλά δεν μπορεί. Έβλεπα τα «χαμογελάκια» στη Βουλή. Και κατάλαβα πως μάλλον το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι όταν μπαίνεις εκεί μέσα, χάνεις την επαφή σου με τον έξω κόσμο… Δεν ξέρω πόσοι από τους «πατέρες» του Κράτους αντιλαμβάνονται όντως τι συμβαίνει στον κόσμο. Γιατί αν αντιλαμβάνονταν όντως τι συμβαίνει και κυρίως τι έρχεται θα έπρεπε να κλαίνε με μαύρο δάκρυ. Όχι ότι θέλουμε τα δάκρυα τους… Κανείς δεν σώθηκε με δάκρυα.

Λύσεις θέλουμε. Και αυτό που απαιτείται πριν και πάνω απ’όλα είναι να συνειδητοποιήσουν την κατάσταση και να λάβουν μέρα. Να βρουν τρόπο να πέσει η τιμή σε τρόφιμα και καύσιμα. Να μην πηγαίνει ο κόσμος στα σούπερ μάρκετ και τα βενζινάδικα έτοιμος να δώσει το… νεφρό του. Δεν πάει άλλο. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην βογκάει κάθε μήνα. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην είναι σε απόγνωση για το πώς θα βγάλει τον χειμώνα. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην είναι βυθισμένος στην ανασφάλεια… Κι αυτό δεν σώζεται με επιδόματα και χαρτζιλίκια.

Κόψτε φόρους από τα τρόφιμα και τα καύσιμα. Για όσο κρατάει αυτή η κατάσταση με τη Ρωσία και την Ουκρανία. Το ότι περάσαμε το σοκ να βλέπουμε τη βενζίνη πάνω από 2 ευρώ το λίτρο δεν σημαίνει ότι στο 1,90 κλπ θα μπορούμε να βάζουμε βενζίνη… Όπως δεν σημαίνει ότι οι εκπτώσεις σε κάποια είδη ανά τακτά χρονικά διαστήματα, θα γεμίσουν το καρότσι του σούπερ μάρκετ. Αυτό που γίνεται δεν είναι κύμα ακρίβειας και ανατιμήσεων. Είναι ληστεία μετά φόνου. Κι αν δεν υπάρξουν πραγματικά γενναίες αποφάσεις, θα δούμε εικόνες που δεν έχουμε ξαναδεί… Και δεν θα είναι για καλό. Πράξτε πριν να είναι αργά. Τώρα. 
Πριν μπει για τα καλά ο χειμώνας.

 

newsbomb.gr  

 

 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael