Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Βαρύ και δύσκολο χειμώνα δείχνουν τα μερομήνια! (βίντεο)

Τι προβλέπει ο Λαρισαίος προγνώστης Φάνης Χατζηγρίβας

διαίτερα βαρύς για τη χώρα θα είναι ο χειμώνας που έρχεται, όπως προβλέπουν τα Μερομήνια.

Συγκεκριμένα, ο Λαρισαίος προγνώστης – καιρικός αναλυτής Θεοφάνης Χατζηγρίβας, ο οποίος και ασχολείται με την ανάλυση τους, «βλέπει» πολλές βροχές και χαμηλή θερμοκρασία.

Μάλιστα, κακοκαιρία θα δούμε έντονα ήδη από τον Σεπτέμβριο με πολλές βροχές και με τα φαινόμενα μάλιστα να είναι έντονα το τρίτο δεκαήμερο.

Βροχερός θα είναι και ο Οκτώβριος, ειδικά από το δεύτερο μισό του και έπειτα ενώ θα υπάρχει σημαντική διαφορά στις θερμοκρασίες του Βορρά σε σχέση με τον Νότο.

 

Ο Φάνης Χατζηγρίβας

Ο Νοέμβριος θα είναι αρκετά ήπιος από πλευράς θερμοκρασιών ωστόσο δύσκολος, από άποψη καιρικών συνθηκών θα είναι ο Δεκέμβριος, καθώς θα υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα.

Τα σκαμπανεβάσματα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Ιανουαρίου, με ψύχος να εμφανίζεται το τρίτο δεκαήμερο.

Αίσθηση άνοιξης ενδέχεται να πάρουμε τον Φλεβάρη όπου και πάλι θα σημειώνονται πολλές βροχές.

Δείτε το βίντεο:

Τα Ημερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για όλο τον ερχόμενο χρόνο. Η διαδικασία είναι απλή. Παρατηρούμε τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μια αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών.

Δηλαδή, η πρώτη ημέρα θα μας πει για τον καιρό του Αυγούστου, η δεύτερη για του Σεπτεμβρίου, η τρίτη για του Οκτωβρίου κ.ο.κ.

Τα “ημερομήνια” αμφισβητούνται από την επίσημη μετεωρολογία, η οποία υποστηρίζει ότι μακροχρόνιες προβλέψεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν. Έχει όμως πολυάριθμους υποστηρικτές ανάμεσα στους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και γενικά τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην ύπαιθρο.

ΠΗΓΗ


 

 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael