Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Συνεχίζει την ανοδική του πορεία το πετρέλαιο!

Συνεχίζει και σήμερα την ανοδική του πορεία το πετρέλαιο που βλέπει τις τιμές να ανακτούν το ψυχολογικό όριο των 90 δολαρίων, με φόντο την επικείμενη συνάντηση του OPEC η οποία αναμένεται να αποφασίσει ισχυρή περικοπή της παραγωγής.

Ειδικότερα, μετά το άλμα άνω του 5% χτες, το συμβόλαιο Δεκεμβρίου του Brent ενισχύεται κατά ακόμα  2,3% σήμερα και διαπραγματεύεται στα 90,9 δολάρια το βαρέλι έχοντας προσθέσει στην τιμή του 2,06 δολ. εντός της ημέρας.

Παρομοίως, το αμερικανικό WTI βλέπει το δικό του συμβόλαιο Νοεμβρίου να κινείται με άνοδο 2,1% έχοντας φτάσει τα 85,3 δολ. το βαρέλι με ημερήσια άνοδο 1,75 δολαρίων.

Οι τιμές πραγματοποίησαν ράλι χτες μετά από καιρό, καθώς επανήλθαν οι φόβοι για την έλλειψη προσφοράς μετά τα δημοσιεύματα που εμφάνισαν τον Οργανισμό πετρελαιοεξαγωγικών χωρών  με τους συμμάχους του (μεταξύ των οποίων και η Ρωσία - OPEC+) έτοιμο να προχωρήσει σε μεγάλη περικοπή παραγωγής, άνω του 1 εκατ. βαρελιών την ημέρα αύριο Τετάρτη.

Σύμφωνα με πηγές του Οργανισμού μάλιστα, πέραν της περικοπής που θα αποφασιστεί στη συνάντηση μεμονωμένες χώρες ενδεχομένως να περιορίσουν εθελοντικά παραπάνω τη δική τους, κάτι που θα σημάνει τη μεγαλύτερη μείωση από την εποχή της πανδημίας.

"Παρά τα όσα συμβαίνουν στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο OPEC+ δεν υπήρξε ποτέ άλλοτε τόσο ισχυρός και θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να διασφαλίσει πως οι τιμές θα λάβουν στήριξη", εκτιμά σε σημείωμά του ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής στην OANDA.

Μετά από περικοπές ρεκόρ το 2020 λόγω καταστροφής της ζήτησης που προκάλεσε η  πανδημία, ο OPEC+ αποφάσισε φέτος σημαντικές αυξήσεις στην παραγωγή του. Ωστόσο, οι χώρες του Οργανισμού απέτυχαν να ανταποκριθούν, με την παραγωγή να είναι μειωμένη κατά 3,6 εκατ. βαρέλια έναντι του στόχου τον Αύγουστο.

"Ενώ ο OPEC+ ενδέχεται να ανακοινώσει μια μεγάλη περικοπή (πάνω από 1 εκατ. βαρέλια) στην πραγματικότητα η περικοπή θα είναι πολύ μικρότερη. Αυτό οφείλεται στο ότι τα περισσότερα μέλη του παράγουν σημαντικά χαμηλότερα από τα επίπεδα των στόχων τους", ανέφεραν σε δικό τους σημείωμα αναλυτές της ING.

Από την πλευρά της, η Goldman Sachs δήλωσε ότι η μείωση της παραγωγής που εξετάζεται δικαιολογείται από την πρόσφατη απότομη πτώση των τιμών του πετρελαίου, προσθέτοντας ότι αυτό ενίσχυσε την ανοδική της θέση για το πετρέλαιο. 

 

Τρίτη, 04-Οκτ-2022 

capital.gr

 

 

 

 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael