Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Συνάντηση της Π. Βρυζίδου με την Δόμνα Μιχαηλίδου για τις κοινωνικές δομές της ΠΕ Κοζάνης

Η Παρασκευή Βρυζίδου ενημερώνεται και διεκδικεί για τις κοινωνικές δομές της ΠΕ Κοζάνης σε συνάντηση με την αρμόδια Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Δόμνα Μιχαηλίδου

Την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Δόμνα Μιχαηλίδου συνάντησε η Βουλευτής Ν. Κοζάνης Παρασκευή Βρυζίδου και συζήτησε μαζί της σχετικά με τη λειτουργία των παιδικών σταθμών, των κοινωνικών δομών γενικότερα, καθώς επίσης και για το ζήτημα των παιδιών που δικαιούνται τα κουπόνια (vouchers) για τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΑμεΑ στην ΠΕ Κοζάνης.

Η Υφυπουργός επισήμανε στην αύξηση των κονδυλίων για τους παιδικούς σταθμούς, που είχε ως αποτέλεσμα μεταξύ άλλων και τη διεύρυνση του αριθμού παιδιών που εισήχθησαν κατά 32%, σε σχέση με το 2019 και κατά 14%, σε σχέση με 2021.

Συγκεκριμένα, στα ΚΔΑΠ διατηρήθηκαν οι ίδιοι δικαιούχοι με πέρσι, παρότι σημειώθηκε ραγδαία αύξηση των ιδιωτικών και δημόσιων δομών, άρα και περισσότερες αιτήσεις για voucher, ενώ εξασφαλίστηκε αύξηση στην αξία του voucher στους σταθμούς, κατά ποσοστό 10%, προκειμένου να στηριχθούν οι επιχειρήσεις, λόγω της αύξησης του κόστους λειτουργίας τους, ενώ αύξηση σημειώνεται και στα εισοδηματικά κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα των βρεφονηπιακών.

Σημαντική διαφοροποίηση εντοπίζεται στις κατανομές με βάση την ειδική μέριμνα για τα άτομα με αναπηρία. Άλλωστε στα ΚΔΑΠ-ΑμεΑ λαμβάνουν voucher πλέον, όλα τα παιδιά με αναπηρία, ανεξαρτήτως του εισοδήματος της οικογένειάς τους, ενώ κουπόνια δόθηκαν σε όλες τις αιτήσεις για βρεφονηπιακούς.

Συνεπεία των παραπάνω ρυθμίσεων, για πρώτη φορά, δεν έχει μείνει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού.

Στα δε ΚΔΑΠ-ΑμεΑ έχουν ενταχθεί το 2022 8.700 άτομα από 4.500 που ήταν το 2019.

H Βουλευτής τόνισε επίσης την ανάγκη να ληφθεί μέριμνα, ώστε να μην αποκλείονται παιδιά από τα ΚΔΑΠ, οι οικογένειες των οποίων επιθυμούν να λάβουν τη σχετική επιχορήγηση, διότι οι συγκριμένες δομές, δημόσιες και ιδιωτικές, βοηθούν τους εργαζόμενους γονείς, συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη της κάθε περιοχής και βέβαια βοηθούν τα ίδια τα παιδιά και δρομολογούν ένα ουσιαστικό όχημα για την ανάπτυξη και την εξέλιξή τους.


Παρασκευή Βρυζίδου

Βουλευτής Ν. Κοζάνης_Νέα Δημοκρατία

 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael