Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Συμμετοχή των Αγροτικών Συλλόγων Κοζάνης, Σερβίων, Βελβεντου στο συλλαλητήριο της «Αgrotica»

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, όπως και σε όλη την Ελλάδα, βρισκόμαστε σε δυσμενή κατάσταση, αφού τα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε όλο το προηγούμενο διάστημα συνεχώς οξύνονται.

Οι αγρότες σήμερα έχουμε να αντιμετωπίσουμε το υψηλό κόστος διαβίωσης αλλά και συνολικά το κόστος παραγωγής ,που σχεδόν έχει τριπλασιαστεί. Ερχόμαστε αντιμέτωποι με το πανάκριβο πετρέλαιο , τις αυξήσεις στο ρεύμα, στα φυτοφάρμακα , ζωοτροφές συνολικά με τα αγροτικά μέσα- εφόδια.

Ακόμη για εμάς ήταν μια δύσκολη χρονιά αφού η περιοχή μας <<χτυπήθηκε>> από την κακοκαιρία με αποτέλεσμα να έχουμε καταστροφή της παραγωγής και απώλεια εισοδήματος. Είναι χαρακτηριστικές οι ζημιές στα ροδάκινα Βελβεντού, στις πατάτες στο Δρέπανο , συνολικά στα σιτάρια, κ.α.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ό,τι κερδίσαμε οι αγρότες αυτά τα χρόνια το κερδίσαμε μόνο μέσα από τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις μας και πάντα σε συντονισμό. Δεν μπορούμε να περιμένουμε σωτήρες και ότι κάποιος θα μας λύσει τα προβλήματα , δεν δεχόμαστε τα φιλικά χτυπήματα στην πλατύ και τις δεσμεύσεις .

Η πολιτική που τσακίζει σήμερα τις ζωές μας είναι αποτέλεσμα της σημερινής και όλων των προηγούμενών κυβερνήσεων . Δεν μπορούμε να δεχτούμε ως λύση τα ψίχουλα που δίνει η κυβέρνηση για την στήριξη των αγροτών και κτηνοτρόφων.

Σε αυτή την κατεύθυνση συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο της Agrotica το ερχόμενο Σάββατο 22 Οκτώβρη και ενώνουμε την φωνή μας με όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους, με όλους τους Αγροτικούς και κτηνοτροφικούς Συλλόγους.

Διεκδικούμε :

· Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για το σύνολο των παραγόμενων προϊόντων από τη χαμένη παραγωγή λόγω καταστροφών και ασύδοτης δράσης των εμποροβιομηχάνων, τις χαμηλές τιμές, το υψηλό κόστος παραγωγής και επίσης μέτρα στήριξης και του εμπάργκο.

· Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος. Γενναία επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα - εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

· Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ μέχρι τέλη του χρόνου. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση. Ενίσχυση του ΕΛΓΑ με μόνιμο προσωπικό.

· Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση.

· Αντιχαλαζική προστασία σε όλους δωρεάν. Θέλουμε πρόληψη για τις καλλιέργειες μας και όχι να περιμένουμε να ζήσουμε με τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.

 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael