Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget


Type Here to Get Search Results !

Πόσο είναι το πρόστιμο όταν πετάς τσιγάρο από το αυτοκίνητο;

Βαρύς είναι ο πέλεκυς για όσους πετούν τσιγάρα αλλά και υπολείμματα φαγητού από το παράθυρο. Τι αναφέρει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας

Ο καλύτερος τρόπος να εκνευριστείς ή ακόμα καλύτερα και να μαλώσεις είναι να βγεις μία βόλτα με το αυτοκίνητο και απλά να οδηγήσεις. Σε ελάχιστα λεπτά θα διαπιστώσεις πως ένα μεγάλο ποσοστό οδηγών κυκλοφορεί έχοντας το μυαλό του αλλού και σίγουρα όχι στο δρόμο.

Άλλοι στέλνουν μηνύματα με το κινητό, άλλοι μαλώνουν με τους επιβάτες, κάποιοι βρίζουν περαστικούς κ.ο.κ. Μία έκρυθμη κατάσταση που όσο περνά ο καιρός χειροτερεύει και κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πότε θα αρχίσουμε να οδηγούμε και να είμαστε ήρεμoι όταν βρισκόμαστε πίσω από το τιμόνι.

Δρόμος = Μεγάλο τασάκι

Πολλές φορές γνωρίζουμε ότι κάνουμε παρανομίες και τις παραβλέπουμε, ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν το γνωρίζουμε και απλά παρανομούμε. Τρανταχτό παράδειγμα είναι αυτό με τα τσιγάρα που οι καπνιστές πετούν από το παράθυρο αντί να το τοποθετούν στο τασάκι του οχήματός τους. Δεν θέλει πολύ σκέψη για να καταλάβουμε πως ο δρόμος δεν είναι χωματερή αλλά ούτε και… τασάκι.

Σύμφωνα μάλιστα με τον ΚΟΚ, θεωρείται παράβαση και τιμωρείται, όποιος πετάει από το όχημά του τσιγάρα που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά ή ρύπανση. Η… τιμωρία δεν είναι χρηματική αλλά αφαιρούνται όλες οι άδειες (δίπλωμα κ.λπ.) για 60 ημέρες. Να σημειώσουμε πως το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που οι επιβάτες πετούν υπολείμματα φαγητού από το παράθυρο.Πηγή: newsauto.gr - Βασίλης Σαρημπαλίδης


 

 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael