Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων & ΚΥ Δυτική Μακεδονία: Όλοι στην Πανυγειονομική Απεργία στις 20 Οκτώβρη και στη Γενική Απεργία στις 9 Νοέμβρη

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ – ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ & ΤΩΝ ΚΥ ΜΑΣ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ

Η κυβέρνηση συνεχίζει την εγκληματική της πολιτική στο χώρο της υγείας. 3 χρόνια πανδημίας και επικαλείται ότι παίρνει «πρόσθετα μέτρα» για την «ενίσχυση» του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση δήθεν των «εκτάκτων» αναγκών της πανδημίας. Πρόσθετα μέτρα που δεν «προσθέτουν προσωπικό». Τα κενά στα Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας είναι τραγικά. Αντί να μονιμοποιηθούν ξανά - “προσλαμβάνονται” οι επικουρικοί και οι συμβασιούχοι που λήγει η σύμβασή τους, “προσλαμβάνονται” συνταξιούχοι γιατροί. Συνεχίζονται οι μετακινήσεις. Μερικές προκηρύξεις θέσεων μόνιμων γιατρών, σταγόνα στον ωκεανό των χιλιάδων ελλείψεων. Κύμα παραιτήσεων εξαιτίας της εντατικοποίησης, της κακοπληρωμένης δουλειάς, των απλήρωτων εφημεριών. Συνταξιοδοτήσεις που δεν αναπληρώνονται. Ολόκληρα τμήματα και κλινικές, με τραγικό παράδειγμα την Παιδιατρική Κλινική στο Μαμάτσειο που έχει απομείνει με 2 γιατρούς, οδηγούνται σε ξαφνικό θάνατο, δεν μπορούν να βγάλουν τις εφημερίες του μήνα. Το επόμενο διάστημα αν δεν προκηρυχθεί το σύνολο των οργανικών θέσεων, δεκάδες ακόμα κλινικές θα μείνουν στον «αέρα».

Για αυτό καλούμε τους συναδέλφους όλα τα νοσοκομεία και τα Κ.Υ. αγώνα και διεκδίκηση!

Η κυβέρνηση έχει στα σκαριά νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που διαλύει ότι έχει απομείνει από το δικαίωμα των ασθενών στη δωρεάν υγεία, οι οποίοι θα εξαναγκάζονται να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχουν πρόσβαση σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας. Τα σχέδια για το λεγόμενο «νέο ΕΣΥ» είναι στηριγμένο στα συντρίμμια του ιδιωτικοποιημένου και εμπορευματοποιημένου «ΕΣΥ» που οικοδόμησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Θα είναι φτιαγμένο από τα ίδια σάπια υλικά που βάζουν στο ίδιο ζύγι τις «δημοσιονομικές αντοχές» με τις ανθρώπινες ζωές. Θα δεσπόζει το κριτήριο του κέρδους με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να κοιτάνε τον ασθενή με

βάση την τσέπη του, να ψάχνουν χορηγούς, να πετσοκόβουν υπηρεσίες γιατί «δε βγαίνουν».

Για αυτό καλούμε τους υγειονομικούς και όλο το λαό της Δυτικής Μακεδονίας, να απορρίψει τα σχέδια για το «νέο ΕΣΥ». Να απορρίψουμε την περιβόητη μελέτη της Δημοτικής Αρχής Κοζάνης που θέλει να υποβαθμίσει το νοσοκομείο σε Κέντρο Υγείας!

Οι ανάγκες του λαού για δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας πουθενά δε συναντιούνται με την επιχειρηματική δράση στην υγεία , με την πολιτική που θεωρεί την υγεία μας κόστος από τη μία και ευκαιρία για μπίζνες και για κέρδη από την άλλη για τους λίγους. Για αυτό και καλούμε το επόμενο διάστημα σε κοινό αγώνα υγειονομικών, εργαζομένων, για ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας! Συνένοχοι στο έγκλημα σε βάρος της υγείας των γονιών μας, των παιδιών μας, των οικογενειών μας δεν πρόκειται να γίνουμε!

ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!

Οι νοσοκομειακοί γιατροί τα χρόνια των μνημονίων, που θεωρητικά έχουμε βγει δύο φορές από αυτά, έχουμε υποστεί απώλειες στο εισόδημα μας πάνω από το 40%, εξαιτίας των περικοπών στο βασικό μισθό, μιας σειράς επιδομάτων, την κατάργηση του χρονοεπιδόματος, του 13ου και 14ου μισθού, την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των εφημεριών. Τόσο η σημερινή όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση αρνούνται να υλοποιήσουν τις τελεσίδικες αποφάσεις του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου επικαλούμενοι τις αντοχές της οικονομίας. Την ίδια ώρα η οικονομία αντέχει εκατοντάδες δις ευρώ στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Προσπαθούν να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια με την μεσοσταθμική αύξηση 10%, που τελικά είναι 5% στο βασικό μισθό που όχι μόνο δεν αναπληρώνει τις απώλειες αλλά θα εξανεμιστεί σε χρόνο dt εξαιτίας του πληθωρισμού που καλπάζει, των διψήφιων αυξήσεων στα ράφια των σουπερμάρκετ, την εκτόξευση των τιμών στα καύσιμα και το ρεύμα.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΩ

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Διεκδικούμε:

· Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις

· Άμεση προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων. Άμεση στελέχωση όλων των κλινικών!

· Άμεση εφαρμογή των τελεσίδικων αποφάσεων του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Αυτοτελής φορολόγηση 20% των τακτικών εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες. Άμεση πληρωμή στο ακέραιο του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών

(τακτικών και πρόσθετων ) και της ειδικής αποζημίωσης του άρθρου 88 και του άρθρου 90 του Ν.4850/2021.

· Επαναφορά όλων των επιδομάτων που έχουν μειωθεί – καταργηθεί (επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης –βιβλιοθήκης). Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας. Επίδομα χρόνου προϋπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου άσκησης ειδικότητας, 4% με τη συμπλήρωση ενός έτους υπηρεσίας, προσαυξανόμενο κατά 4% ανά διετία.

· Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Όλοι στις απεργιακές κινητοποιήσεις έξω από τις πύλες των νοσοκομείων μας στις 20/10 και στις 9/11.


 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael