Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ο Σάκης Αρναούτογλου εξηγεί το ασυνήθιστο για την εποχή «ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα» (βίντεο)


Για ένα ασυνήθιστο για την εποχή "Ατμοσφαιρικό Μποτιλιάρισμα" ή αλλιώς "κόλλημα" του καιρού, κάνει λόγο σε ανάρτησή του ο γνωστός μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου.

Ειδικότερα, ο Σάκης Αρναούτογλου σημειώνει:

"Ασυνήθιστο για την εποχή "Ατμοσφαιρικό Μποτιλιάρισμα” ή αλλιώς "κόλλημα" του καιρού (ένα Aέρινο τείχος -ΑΝΤΙΚΥΚΛΩΝΑΣ- πάνω από την κεντρική και νότια Ευρώπη -βλ χάρτη) με εκτεταμένο σχηματισμό "Θόλου Ζέστης” σε αρκετές περιοχές της, έχει παγιδέψει πολύ θερμές βορειοαφρικανικές αέριες μάζες (κιτρινοπορτοκαλί αποχρώσεις) – ανεβάζοντας τον υδράργυρο σε πολύ υψηλά για την περίοδο επίπεδα- διατηρώντας τες εγκλωβισμένες πάνω από την ευρύτερη γεωγραφική μας ζώνη, ενώ παράλληλα κρατά πολύ μακριά τις αξιόλογες – απαραίτητες πλέον βροχές από την περιοχή μας!

Θα διατηρηθεί και πόσο αυτή η κατάσταση;".

"Εμείς θα έχουμε μια αλλαγή στην κυκλοφορία από πλευράς αερίων μαζών προς τα τέλη του Οκτώβρη. Από την 28η Οκτωβρίου θα έχουμε κατεβασιές σχετικά ψυχρού αέρα, φυσιολογικού για την εποχή και αυτές θα διατηρήσουν τον υδράργυρο σε φυσιολογικά επίπεδα", τόνισε στο χθεσινό του δελτίο ειδήσεων.

Στην ουσία υπάρχει μια τάση να πέφτει η θερμοκρασία μετά τις 7-8 Νοεμβρίου στη Βόρεια Ευρώπη, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.


thetoc.gr


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael